Kommunal havn med milliardgæld fyrer direktøren: Giver ham gyldent håndtryk på 2.2 milliner kroner

Del artiklen her:

Selv om økonomien er så dårlig at alle indbyggerne i Frederikshavn Kommune hænger på en milliardregning, har de gyldne håndtryk alligevel siddet løst i en nordjysk ejet og drevet havn – som samtidig er områdets erhvervsmæssige livsnerve.

Taler man i erhvervsmæssig forstand om Frederikshavn, falder talen hurtigt på den lokale havn. Ikke kun fordi den i meget høj grad er ansvarlig for udviklingen af områdets virksomheder, men også grundet de meget store økonomiske udfordringer, som den kommunale havn gennemgår i disse år.

Hvor store udfordringer økonomien reelt har det for Frederikshavn Havn, kan blandt andet ses af udtalelserne, byrådsmedlemmet Bo Uggerhøj kom med sidste sommer overfor Kanal Frederikshavn :

– Det bekymrer mig, for Frederikshavn Havn har faktisk en gæld på 1,45 milliarder kroner. Hver eneste borger i kommunen har lagt hånden på kogepladen igennem os, der sidder her. Vi har stillet garantier på 1,45 milliarder kroner, og det vil sige, at hver af os faktisk har sagt god for 25.000 kroner – fra spædbarn til olding.

Hvor alvor situationen var, kan ses ved at den 15. maj i år, var store skiftedag for havnen. Det skyldtes at kommunen overtog ikke kun havnens drift, men også dens gæld på 1.6 milliarder. Et gigantisk økonomisk efterslæb, som det dermed er skatteyderne i Frederikshavn Kommune, der hæfter direkte for.

Indtil februar i år var det Mikkel Seedorff Sørensen, der stod i spidsen for Frederikshavn Havn. Det via stillingsbetegnelsen administrerende direktør, som han for første gang fik stående på sit visitkort tilbage i 2011.

Men det bliver dog langt fra en billig oplevelse for de lokale og hårdt prøvede skatteydere, at tage afsked med Mikkel Seedorff Sørensen.

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos havnen, at skatteyderne helt indtil den 31. januar næste år, er forpligtede til at udbetale Mikkel Seedorff Sørensen hans direktørløn.

Grundlønnen står skatteyderne hver måned i 144.826 kroner, hvortil kommer forskellige tillæg samt månedlige pensionsindbetalinger fra Frederikshavn Havn på 30.621 kroner.

Dermed løber Mikkel Seedorf Sørensens gyldne håndtryk op i omkring 2.2 millioner kroner.

 

Andre artikler om kommunale havne

Kommunal havn købte rådgivning for en million kroner hos bestyrelsesformandens advokatfirma – uden at indhente tilbud fra andre

Kommunal havnefest : Direktør med årsløn på 2.3 millioner kroner – kollegaer langt over millionen

Kommunal havn ved at løbe tør for penge : Men giver sin direktør årsløn på 2.3 millioner kroner

Flere hundrede millioner i gæld : Kommunal havn gav alligevel gyldent håndtryk til direktør

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*