Kommunalbestyrelsesmedlem scorede job til 1.8 millioner – via headhunter han kendte på forhånd

Næstved Kommunes pressefoto af socialdemokraten Anders Gjesing
Del artiklen her:

Da bestyrelsesformanden for Envafors/NK Forsyning Anders Gjesing blev hyret som ny direktør for den kommunale virksomhed, skete det efter bistand fra en headhunter, som han kendte på forhånd – og selv havde været med til at hyre.

En statsministerløn.

Det er hvad Anders Gjesing kan se frem til at tjene, når han efter planen fra på mandag, er at finde på direktørkontoret hos det sydsjællandske selskab Envafors. En virksomhed ejet i fællesskab af Næstved Kommune og Slagelse Kommune, som han har været politisk udpeget bestyrelsesformand for, siden han efter det seneste kommunalvalg, opnåede nyvalg til byrådet for Socialdemokratiet i Næstved Kommune.

Men som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, har der været en række særdeles iøjnefaldende forhold, der gør sig gældende i forhold til ansættelsen af Anders Gjesing. Det efter at han ikke kun selv var kontaktpersonen til jobbet, som potentielle ansøgere skulle kontakte med spørgsmål. Men også selv havde været med til at hyre det kontroversielle headhunterfirma Genitor og dets partner Henning Meldgaard Nielsen, som han efterfølgende fik opbakning fra, da stillingen skulle besættes.

Samtidig må det også anses for særdeles markant, at Envafors igen og igen har set stort på lovgivningen, for på den måde at kunne mørkelægge forløbet omkring ansættelsen. Det på en påfaldende måde op til dét kommunalbestyrelsesmøde, der i aften finder sted i Næstved – og hvor Anders Gjesings ansættelse er på dagsordenen.

Nu kan vi så afsløre, at forbindelsen mellem Anders Gjesing og Genitors partner Henning Meldgaard Nielsen, langt fra er ny.

Således blev partneren fra Genitor også brugt som headhunter, da Næstved Havn op mod jul sidste år, ansatte en ny direktør. En kommunal havn hvor Anders Gjesing er politisk udpeget bestyrelsesmedlem, hvorfor han også i denne sammenhæng, må anses for at have været i tæt kontakt med Henning Meldgaard Nielsen.

På Journalista.dk har vi kontaktet både Anders Gjesing og Henning Meldgaard Nielsen med spørgsmål til deres interne relationer, men ingen af dem er vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Andre artikler om Anders Gjesing og Genitor

Igen og igen ligeglad med lovgivningen: Kommunalt selskab mørkelægger ansættelsen af byrådsmedlem i job til 1.8 millioner kroner

Fiaskoramte og kontroversielle headhuntere scorer kæmpeordrer – uden andre kan byde ind

Kontroversielle headhuntere hævede pludselig prisen voldsomt ved fiaskoramt ansættelse – kommune betalte uden at blinke med øjnene

Headhuntere scorer kvart million på ansættelsen af stadsarkitekt – der holdt et par måneder

Kontroversielle headhuntere bag ansættelsen af skandaleramt direktør – der kun holdt få måneder

Borgmesters nye job scoret via en af vennerne : 1.3 millioner kroner i årsløn

Podcast : Borgmesterens gode ven med til at ansætte ham i direktørjob

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*