Efterlod kommunal havn med gæld på 1.6 milliarder kroner: Scorede alligevel kæmpe bonus

Del artiklen her:

Selv om Frederikshavns skatteydere i dén grad hænger på regningen efter årtiers underskud på den lokale havn, har dens netop fratrådte direktør alligevel modtaget en stor bonus for veludført arbejde i 2023.

1.6 milliarder kroner.

Så stor er gælden som Frederikshavns kommunale havn, har opbygget gennem de seneste år. En så stor gældspost, at Frederikshavn Kommune og dermed de nordjyske skatteydere, måtte overtage den daglige drift med den tilhørende gæld tidligere på måneden. Eller hvad der svarer til at alle indbyggere i den nordjyske kommune, er blevet pålagt at hæfte for omkring 30.000 kroner for et fejlslagent havneeventyr.

De seneste år er det Mikkel Seedorff Sørensen, der har stået i spidsen for dét. Det efter at han tilbage i 2011, tiltrådte stillingen som administrerende direktør for havnen.

Denne vinter var det dog slut, efter den mangeårige havnedirektør forlod sin arbejdsplads. Som vi kunne afsløre i går på Journalista.dk, medførte det udbetalingen af et gyldent håndtryk på 2.2 millioner kroner.

Men derved er de iøjnefaldende udbetalinger ikke stoppet til Mikkel Seedorff Sørensen.
For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos den nordjyske havn, sikrede han sig tidligere på året en bonus på 108.619 kroner.

En ekstra udbetaling oven i den normale løn, der kom til udbetaling grundet veludført arbejde.

Det på trods af, at det netop var i 2023 at de økonomiske skyer for alvor trak sig sammen omkring Frederikshavn Havn, så det var nødvendigt for kommunen at gå ind og overtage driften og gælden.

 

Andre artikler om kommunale havne

Kommunal havn købte rådgivning for en million kroner hos bestyrelsesformandens advokatfirma – uden at indhente tilbud fra andre

Kommunal havnefest : Direktør med årsløn på 2.3 millioner kroner – kollegaer langt over millionen

Kommunal havn ved at løbe tør for penge : Men giver sin direktør årsløn på 2.3 millioner kroner

Flere hundrede millioner i gæld : Kommunal havn gav alligevel gyldent håndtryk til direktør

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*