Kontorchef fik gyldent håndtryk på 550.000 kroner – fortsatte bagefter i samme job

Del artiklen her:

Det har ellers fra politisk hold igen og igen lydt, at det skulle være slut med denne type af skjulte lønforhøjelser til i forvejen højt betalte bureaukrater – alligevel fortsætter ordningen endda i en udvidet form.

– Der har været tale om en gavebod, som skal være et afsluttet kapitel.

Sådan kunne den korte udgave lyde af de udtalelser, som politikere fra begge fløje på det nærmeste stod i kø for at komme med for omkring 10 år siden. Det i forhold til brugen af åremålskontrakter, hvor medarbejdere ansat hos samme offentlige myndighed i typisk 5-8 år, fik udbetalt en bonus ofte op mod et helt års løn, når deres kontrakt udløb. Efterfølgende fortsatte en lang række af de ellers fratrådte medarbejdere alligevel i deres stillinger – uanset modtagelserne af de gyldne håndtryk.

Da debatten for alvor rasede, var det typisk alene direktionsmedlemmer rundt om i det offentlige Danmark, som modtog denne type af udbetalinger.

Nu kan vi på Journalista.dk afsløre, at der ikke kun stadig sker udbetalinger i forbindelse med udløb af åremålskontrakter til medarbejdere, der efterfølgende bliver ansat i deres ”gamle” stilling. Men også at udbetalingerne sker til embedsmænd, der har langt til direktionsniveau.

Det drejer sig eksempelvis om Michael Dela, der til dagligt er at finde som kontorchef i Trafikstyrelsen. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos styrelsen, at han i 2023 havde en samlet indtjening på 1.591.124 kroner.

Hvilket blandt andet skyldes, at han modtog en fratrædelsesgodtgørelse på 552.243 kroner. Den kom til udbetaling, da hans åremålskontrakt udløb.

Det med afsked med Trafikstyrelsen, skulle dog tages med et gran salt for Michael Dela. For efter at have modtaget sit gyldne håndtryk, fortsatte han i stillingen som kontorchef.

 

Andre artikler om åremålskontrakter

Stoppede frivilligt : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

Chef har fået kæmpe gyldent håndtryk – men fortsat ansat i sit millionjob hos Slots- og Kulturstyrelsen

Kommunaldirektør nægtede at forlænge sin kontrakt – og scorede 1.2 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Kommunaldirektør fik forlænget sin ansættelse – men scorede samtidig kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*