Margrethes helikopterlandingsplads udløste kæmperegning

Del artiklen her:

En helikopterlandingsplads, er ikke bare en helikopterlandingsplads. I hvert fald ikke hvis den skal placeres på Fredensborg Slot, så Kongehusets medlemmer anført af Dronning Margrethe kan hentes og bringes med stil.

– Det sker blandt andet af sikkerhedsmæssige årsager til de gæsterne der kommer i Slotshaven. Derfor er det meget mere sikkert, at have landspladsen på det lukkede område i ‘Den Reserverede Have’.

Sådan lød en del af forklaringen fra Slotte- og Kulturejendomsstyrelsen ifølge Lokalavisen på, hvorfor det i 2011 og 2011 var nødvendigt at anlægge en ny helikopterlandingsplads på Fredensborg Slot, som er forbeholdt kongehusets medlemmer. Hvad styrelsen dog ikke oplyste var, hvad det kostede skatteyderne at anlægge den royale landingsplads.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Slotte- og Kulturejendomsstyrelsen. Udgiftsbilag der fastslår, at det langt fra var en billig oplevelse at give de kongelige forbedret adgang til helikoptere.

Således lød regningen for landingspladsen på 239.913,88 kroner, hvilket blev sendt videre til skatteyderne.

 

Landskabsarkitekter bag ny landingsplads

Beløbet skal ses som et udtryk for, at helikopterlandingspladsen blev anlagt af private anlægsgartnere og landskabsarkitekter – i stedet for eksempelvis af det offentliges egne medarbejdere.

Det fremgår tydeligt af fakturaerne hvoraf Skælskør Anlægsgartnere A/S tegnede sig for størstedelen, da de fremsendte en faktura på 154.400 kroner. De resterende udgiftsbilag kom fra Schønherr, der er et landskabsarkitektfirma med kontorer i både Århus og København.

De to selskaber sørgede således for, at brugerne af Fredensborg Slot har fåret optimale betingelser for at lande og lette, når de hentes og bringes af Forsvarets helikoptere. I praksis vil det hovedsageligt sige Dronning Margrethe, som er den største kongelige forbruger Forsvarets helikoptere.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*