Borgmester med rejsefeber : Udenlandsrejser for 73.648 kroner alene i 2015

Del artiklen her:

Hjemme i Esbjerg fremstår Johnny Søtrup som en borgmester, der vender hver en krone. Sådan forholder det sig dog ikke, når han rejser til udlandet på skatteborgernes regning.

– Vi har først fået dokumentation for pengeproblemerne i løbet af det sidste år.

Sådan lød det fra Esbjergs borgmester Johnny Søtrup, da han overfor TVSyd skulle forklare, hvorfor det i forbindelse med 2016-budget, var nødvendigt for den vestjyske kommune at gennemgå en lang række besparelser.

Nedskæringer der kom en overraskelse for Venstre-politikeren, som tilsyneladende ikke havde været klar over kommunens økonomiske udfordringer.

Blandt årsagerne til vestjydernes slukne kasse, er Søtrups egne skatteyderbetalte rejser. Via aktindsigt er Journalista.dk kommet i besiddelse af regnskaberne, som tegner et billede af en borgmester, hvis egen rejsekonto ikke fremstår underlagt væsentlige begrænsninger.

Alene i 2015 besøgte borgmesteren Brasilien, USA og Kina to gange. Opgøres udgifterne til hans rejser i forholdsmæssigt i forhold til delegationernes størrelse og samlede udgifter, løb regningen for Søtrups ture til udlandet dette år op i 73.647,89 kr.

Iøjnefaldende var eksempelvis flybilletten Søtrup gjorde brug af i september 2015, da han få dage efter udtalelserne til TVSyd, satte sig ombord på maskinen til Kina. Den kostede skatteyderne 25.125 kroner, hvilket mere end indikere at rejsen som minimum foregik på business-class.

 

Fast besøgende i kinesisk provinsby

En stor del af borgmesteren rejsekonto er blevet brugt på netop Kina, hvor borgmesteren synes at have udviklet en forkærlighed for Suzhou. De seneste år har han fast besøgt byen udenfor Shanghai, hvilket typisk har medført skatteyderudgifter på omkring 25.000 kroner per besøg. Kærligheden for Suzhou, synes dog gengældt. Under det seneste besøg i Kina i september 2015, blev politikeren således udpeget til æresborger i byen, som har cirka 10 millioner indbyggere.

September-besøget skete kun et halvt år efter, at Johnny Søtrup senest havde været på besøg. Her boede han sammen med tre andre esbjergensere på byens Marco Polo-hotel, som er en del af en kæde af luxushoteller.

Ud over Kina, har Esbjerg-borgmesteren også været en fast gæst i USA. Det var eksempelvis tilfældet i 2015, hvor han sammen med en delegation fra den vestjyske kommune besøgte Houston. En tur der i sig selv kostede skatteyderne 41.006,80 kr., hvilket dog var småpenge i forhold til en anden tidligere rejse til Guds eget land i 2013. Her stod Søtrup i spidsen for en delegation, som sendte en regning på 320.745,38 kr. videre til skatteyderne.

På samme måde som borgmesteren også er gået forrest, når Esbjerg Kommune har besøgt eksempelvis Grønland og Færøerne.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*