Verdensberømt rom kommunal havns julegave

Del artiklen her:

Hvis du er på julegaver med Odense Havn, har du formentligt fået en god en af slagsen i år. Den kommunale havn plejer nemlig at være særdeles rundhåndet giver.

– Odense Havn, der historisk set er en kanalhavn, er mere end 200 år gammel og har i dag udviklet sig til landets tredjestørste havn med købet af Lindø Industripark.

Sådan lyder en del af Odense Havns salgstale på havnens hjemmeside, hvor det samtidig slås fast, at den fynske havn er en såkaldt kommunal selvstyrehavn. Hvad dog ikke oplyses er, at den i en række situationer har fremstået særdeles rundhåndet med skatteborgernes penge.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de 5 seneste regnskabsårs forbrug hos først og fremmest selskabets politisk valgte bestyrelse. Udgiftsbilag der eksempelvis slår fast, at det kan være en god idé at være på julegave med den kommunale havn, der har Odenses borgmester Anker Boye i spidsen.

 

Dyre vingaver – og gæster i egen by

I 2013 inkluderede julegaverne indkøb af Zacapa-rom, der af Cognachuset beskrives på denne måde :

– Verdens bedste rom gennem flere år. Kåret i 1999, 2000, 2001 og 2002. En rom fra Guatemala, der er lagret efter solera princippet, der giver en rigtig flot karakter til den gamle lagerede rom.

Rommen fra Guatemala var kun en af mange vingaver, hvilket dette år fik den samlede regning fra H.J. Hansen Vin A/S til at løbe op i 22.110 kroner.

Forbruget i den kommunale havn har i en række tilfælde samtidig været til at føle på, når havnefolkene har været på hjemmebane i Odense. Således betalte havnen fuldt deltagergebyr, da den sendte fem deltagere til Danske Havnes årsmøde i 2012. Selv om det fandt sted i Odense, kostede det alene i deltagergebyr fynboerne 25.216 kroner.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*