Mette Frederiksen forgylder god ven : Sikrer ham en løn på over 1.4 millioner kroner om året betalt af skatteyderne – og langt mere end hans kollegaer

Socialdemokratiets pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Det at arbejde for landets statsminister, kan være en særdeles indbringende forretning.

Mette Frederiksen Martin Rossen

Det trak store overskrifter tidligere på sommeren, da Mette Frederiksen udpegede Martin Rossen til det, som hurtigt blev døbt for vicestatsminister. Det skyldtes at den mangeårige rådgiver og nære ven af Mette Frederiksen kommer til at sidde i en række udvalg, hvor det ellers tidligere kun har været politikere, som har været repræsenteret.

Men det er ikke kun Martin Rossens jobbeskrivelse, som må anses for at være iøjnefaldende. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet og Moderniseringsstyrelsen, får han også en aflønning som er langt højere, end hvad tilfældet ellers er for de andre særlige rådgivere, typisk omtalt som spindoktorer, der er ansat i ministerierne med det ene formål at hjælpe de ministre, der har hyret dem.

Læs også : Catalansk separatistleder og fodboldlegendes søster misbrugte Danmark til fupnummer : Var falsk ambassadør til gigantisk løn

Tilbagemeldinger om Martin Rossens lønforhold, som Statsministeriet tilsyneladende ikke har haft det store ønske om at udlevere. Således tog det flere rykkere, før at det endeligt skete.

Fremsendt opgørelse over lønningerne til Mette Frederiksens spindoktorer

 

Tjener næsten 300.000 kroner mere om året end traditionelle spindoktorer

Det skal måske ses i sammenhæng med, at Martin Rossens aflønning må anses for at være markant. Ikke kun i forhold til de andre spindoktorer Mette Frederiksen har udnævnt, men selv efter de standarder, der normalt udbetales løn efter i Statsministeriet.

Læs også : Hospital kører med underskud på næsten en halv milliard kroner i 2019 : Ledelsen scorer alligevel statsministerlønninger – og faste store bonusser

Således oplyser man fra Statsministeriets side, at Martin Rossens årsløn kommer til at stå skatteyderne i 1.229.578 kroner. Hertil kommer så de pensionsindbetalinger, som Statsministeriet er forpligtet til at udbetale – hvilket typisk for statsligt aflønnede på dette niveau er på 17.5 procent af årslønnen. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne hvert år kan se frem til at skulle aflønne Martin Rossen med 1.444.754 kroner, så længe han er ansat under Mette Frederiksen.

Læs også : Løntrykker – Samuelsen tjener langt mindre end sine nærmeste embedsmænd

En betaling der ligger væsentligt over, hvad socialdemokratens to andre spindoktorer tjener. Således kan de begge se frem til lige over millionen før pensionsindbetalinger fra Statsministeriet, svarende til en årsløn på 1.175.000.

Eller hvad der svarer til, at de kommer til at tjene 269.754 kroner mindre om året end Martin Rossen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*