Mette Frederiksens taleskrivere forgyldes : Tjener samlet mere end en statsministerløn

Statsministeriets pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Hvad er dyrest – lønnen til statsministeren eller til dem, der skriver hendes taler? For umiddelbart skulle man måske tro, at det var dyrere for skatteyderne at aflønne statsministeren end dem, der skriver hendes taler.

Det at være taleskriver for Mette Frederiksen, må anses for at være en særdeles indbringende forretning. Ikke kun i forhold til den sædvanlige løn, der kommer til udbetaling ved månedens afslutning. Men også i forhold til de bonusser, der synes at sidde særdeles løst hos Statsministeriet.

Således kunne Journalista.dks nye søsterside, Bjoerknaes.dk, i går afslører, at Mette Frederiksens taleskrivere i forbindelse med årsskiftet modtog en bonus på 70.000 kroner hver. Da statsministeren har to fuldtidsansatte taleskrivere, medførte det en regning til skatteyderne på 140.000 kroner.

Bonusserne kommer oven i den løn, som embedsmændene i forvejen betaler til hver den 1. Som du kan læse i dag på Bjoerknaes.dk, lyder den samlede regning for deres indsats over, hvad statsministeren selv aflønnes med.

Artiklen kan du lærer, ved at følge linket her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*