Politikere skaffede sig af med børne- og ungedirektør – der fik gyldent håndtryk på flere millioner med sig ud af døren

Nordfyns Kommunes pressefoto af sit byråd
Del artiklen her:

Det blev en særdeles bekostelig affærer for skatteyderne på Nordfyn, da man fra politisk hold ønskede at skille sig af med sin børne- og ungedirektør.

Sensommeren 2019 gik bølgerne højt på rådhuset i Bogense, når talen faldt på Ejner Jensen. Det i forbindelse med at Nordfyn Kommunes børne- og ungedirektør var røget uklar i en grad med sine politiske chefer i byrådet, så de ønskede at skille sig af med ham.

Læs også : Ikke råd til plejehjemsplads til blind 92-årig – men bruger flere hundrede tusinde kroner på spareseminar på spahotel

Det skete i slutningen af september samme år, hvilket ifølge en pressemeddelelse skyldtes det, der blev omtalt som en gensidig overenskomst :

– Nordfyns Kommune og direktør for Børn og Unge, Ejner Jensen, er enige om at afslutte ansættelsesforholdet, da parterne ser forskelligt på den fremtidige udvikling af børne- og ungeområdet. På den baggrund er der indgået en aftale om vilkår for fratrædelse. Aftalen blev behandlet på et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde mandag den 2. september 2019 med indstilling til kommunalbestyrelsen om endelig godkendelse på kommunalbestyrelsesmødet torsdag den 26. september 2019.

Nordfyns Kommunes opgørelse over 2020-lønningerne til sin direktion

 

Regning på 3 millioner kroner til børne- og unge-direktører

Hvad pressemeddelelsen dog ikke kom ind på var, hvad det kostede skatteyderne på den måde at skille sig af med den uønskede chef. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Nordfyns Kommune.

Læs også : Årsløn på 3.735.351 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2020

Af de fremsendte opgørelser fremgår, at selv om Ejner Jensen reelt fratrådte sin stilling i september 2019, så modtog han stadig løn i ikke kun 2019 – men også 2020. Her lød hans samlede indtægt inklusiv pensionsnindbetalinger på 1.833.355 kroner, hvilket dog ikke var den eneste udgift, som de nordfynske skatteydere havde til en børne- og ungedirektør. Således betalte de i 2020 Ejner Jensens efterfølger 1.167.351 kroner, hvilket gjorde at den samlede regning til ledelsen af Nordfyns Kommunes børne- og ungeafdeling dette år stod i 3.000.706 kroner.

Læs også : Helt byråd tog på luksushotel – for at finde kæmpe besparelser på skoler og ældre

Eller hvad der næsten svarer til halvdelen af de lønudgifter, der sidste år blev afholdt til kommunens direktion. Den største andel af de resterende udbetalinger satte kommunaldirektøren Morten Volmer Pedersen sig på, da hans samlede indtjening i 2020 lød på 1.916.537 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*