Millionordrer til lokalt medie: Ingen andre kunne byde ind på opgaverne

Del artiklen her:

Selv om Samsø Kommune de seneste år har købt ydelser hos Samsø Posten for flere millioner kroner, har forvaltningen sørget for at den lokale virksomhed kun i 2 procent af tilfældene er blevet udsat for konkurrence.

En af grundreglerne indenfor den offentlige forvaltning er, at såfremt der skal indkøbes ydelser eller produkter fra eksterne leverandører af en vis størrelse, skal flere firmaer havde mulighed for at byde ind på opgaverne.

I modsat fald kan der eksempelvis være en åbenlys risiko for, at alt for gode personlige forbindelser til ansatte på rådhuset eller i ministeriet, kan sikre lidt for gode aftaler til leverandører – på skatteydernes regning.

En simpel tommelfingerregel, som Samsø Kommune synes at være gået langt uden om i forbindelse med tildeling af et meget stort antal ordrer til det lokale medie Samsø Posten.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*