Ny borgmester ville sætte sit præg på kontoret : Sendte regning på 133.095 kroner videre til skatteyderne

Pressefoto af Ib Lauritsen
Del artiklen her:

I Ikast-Brande Kommune er borgmester Ib Lauritsen garant for besparelser. Bare ikke når det kommer til de indkøb, han foretager til sit eget kontor.

Ib Lauritsen Ikast-Brande Kommune

– Budgettet afspejler, at kommunens driftsøkonomi også i de kommende år er meget presset. Derfor indeholder budgettet driftsbesparelser for i alt 168 millioner kroner over den kommende periode på fire år, hvoraf halvdelen realiseres i 2019.

Sådan lød det fra Ikast-Brandes borgmester, Ib Lauritsen, da han i en pressemeddelelse udsendt i september fremlagde det budgetforlig, som netop var indgået mellem politikerne i den midtjyske kommune. Et budgetforlig hvor man fra politisk hold ville skære dybt, også når det handlede om de svageste indbyggere i Ikast-Brande Kommune.

Læs også : Spareivrig borgmester bruger over kvart million på kontor

Men det har dog ikke været alle dele af kommunens driftsøkonomi, som Ib Lauritsen har været lige interesseret i at spare på. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ikast-Brande Kommune, at Venstre-manden havde travlt med blandt andet at indkøbe møbler, da han efter seneste valg kunne hænge borgmesterkæden om halsen.

Faktura for indkøb af møbler til borgmesterkontor

 

Dyre møbler – blandet op med potteplanter og kaktusser

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at Ib Lauritsen tilsyneladende fandt det nødvendigt at sikre sig et nyt mødebord til borgmesterkontoret. På samme måde, som skatteyderne i forbindelse med samme indkøb, også måtte betale for en mødestol med armlæn, organiske stole og et sofabord.

Læs også : Bykonge indrettede sit kontor for 119.244 kroner

Et indkøb der i sig selv løb op i 88.706 kroner, ligesom det også var en medvirkende årsag til den samlede regning på 133.095 kroner, at der blev udført forskellige former for malerarbejde på Ib Lauritsens kontor for omkring 15.000 kroner. Desuden var det åbenbart også var nødvendigt for Ikast-Brandes førstemand at investere i en dyr bordlampe, som stod i 4.896 kroner.

Læs også : Kunstner scorede over 6 millioner kroner på at udsmykke hospitals foyer – uden at opgaven kom i udbud

For at der også skulle være lidt planter at vise frem på det nyindrettede borgmesterkontor, blev embedsmændene sendt i det lokale byggemarked, for her at investere i blandt andet kaktusser og forskellige potteplanter.

Udgifter i forbindelse med maling af borgmesterkontor

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*