Nyudklækket forsvarsadvokat dømt : Brugte burnerphone til at skrive sammen med varetægtsfængslet

Del artiklen her:

Næsten samtidig med at en helt nyuddannet kvindelig advokat havde åbnet egen selvstændig praksis, blev hun afsløret i at se stort på reglerne, efter hun via en indsmuglet telefon skrev sammen med en varetægtsfængslet mand – som hun også sendte private billeder til.05

– Nogle gange må man stole på sit instinkt.

Sådan lød det i slutningen af november 2021 fra Stephanie Granhøj Petersen, da hun overfor AdvokatWatch fortalte om advokatvirksomheden, som hun netop havde stablet på benene. Her ville hun bygge videre på erfaringerne, hun havde gjort sig under sin fuldmægtigtid hos et københavnsk advokatkontor.

Hvad Stephanie Granhøj Petersen dog ikke kom ind på i artiklen hos AdvokatWatch var, at hun havde fulgt alt andet end sit strafferetlige instinkt i forhold til kontakten til en mand, der sad varetægtsfængslet med der af følgende begrænsninger i forhold til kontakt med omverdenen. Indskrænkninger Stephanie Granhøj tilsyneladende var fuldstændigt klar over, hvilket dog ikke afholdt hende fra at skrive sammen med den fængslede, ligesom hun også skulle have sendt billeder til ham af privat karakter.

Da sagen kom for Københavns Byret i begyndelsen af november sidste år, var det samtidig tydeligt, at der langt fra havde været tale om et tilfældigt kortvarigt konatkt. Det kan blandt andet ses ved, at hun ifølge de fremmødte medier, omtalte den varetægtsfængslede som sin ”mand”.

Efter Journalista.dks oplysninger er de to i dag gift på trods af hans egne strafferetlige udfordringer.

Selv om Stephanie Granhøj Petersen efter byrettens afgørelse ikke længere har en ren straffeattest, har det dog ikke haft betydning for hendes advokatbestalling, som hun har beholdt også efter domfældelsen.

Hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Del artiklen her:




1 Comment

  1. det er to, næsten ens, interessante indlæg med to forskellige udfald/konklusioner:

    – den ene, 57-årige kvindelig advokat i direkte fysisk aggression,
    det kan være en anelse svært at skille ad person fra faget/arbejdet/erhvervet, og så personens egen fritid eller i personlige relationer.

    Vi er alle komplekse mennesker med følelser, og en dømmekraft i klemme nogle gange, især i nære relationer udspil hvor det kan smuldre, f.eks. under alkohol påvirkning, en sårbarhed ol. årsager.

    Intet er ligetil i livet.
    Ikke desto mindre, det er ingen undskyldning her, hun er jo voksen kvinde, det er en forklaring. Man skal til enhver tid kunne stole på og regne med ens person, og dvs. karakter (etik og moral værdier), uanset om det er ens arbejde, kunder eller fritid, relationer udenfor.

    Hun ‘slipper’ måske lidt som tilfælde, fordi hendes opførsel eller adfærd er ikke relateret her til hendes arbejde direkte, i alle fald, og heller ikke med hendes direkte praktiseret advokaterhverv og dømmekraft, dvs. dierkte i arbejde og kunderelationerne, som kan have negative udfald for andre.
    Var hun nu dommer, var det sikkert en hel anden konklusion, der er man nok hårdere ud i mælet.

    – det andet eksempel, her, en yngre kvindelig advokat, har direkte effekt på hendes arbejde, når hun klart misbruger hendes position her direkte, og med kunderelationer. Hun bryder oveni loven.

    Det er en etisk diskussion om tillidsbrud og karakter på arbejdsplads, samt om modenhed, impulskontrol, opdragelse, og at kunne lægge afstand;

    advokat-kunde, og her fanger, lærer-studerende relationen, chef/leder-lærling, fangevogter-fanger, psykolog-klient/patient, præst-borger, kollega-kollega (arbejdstagere), familie (‘sfæren’) venner, osv. Nej, klart er det ikke ok, at voksne ikke har mere modent voksent dømmekraft, samt udnytter autoritet eller position til egen fordel.

    var det min ung inkl. 20 års alderen (studie ungeår), så havde jeg meldt læreren.

    Det er lidt noget andet, når det er en fælles enig omgang/relation mellem to (umodne tilsyneladende) voksne, som kollegaer eller som nævnt, i hvert fald bag sløret om, vi er ‘bare’ mennesker og man ‘kan falde’ for hinanden.

    Dvs. for dem, der tydeligt ikke kan styre sig og bevidner issues med lav selvkontrol og selvbevidsthed- det som for de fleste, ville jeg tro, er nemt at adskille ‘det her er mit arbejde og ‘det er min kunde/patient/ol.’, ‘jeg har et ansvar i en tillidsrelation’ ‘jeg skal ikke svigte her, pga. mine egne issues/hormoner/følelser, det må jeg tage op med min supervisor, ol. bedre mentorer-autoriteter’.
    Igen, ingen undskyldning, kun en forklaring, mennesker er komplekse, og for nogles vedkommende, svage.

    Den gyldne regel må være, hvor man kan, så skal man (gøre sig en indsats) eller, anstrenge sig lidt mere.

    Det er straks værre, når det er en kommune-borger, Staten-borgere, læge-patient, ol. relationer, hvor magt kan misbruges i et andet plan, og umyndiggørelse eller brud indtræffer.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*