Tidligere vicestatsadvokat dømt : Viste sexvideo fra voldtægtssag – og beholdt bestallingen

Del artiklen her:

Selv om Viborg-advokaten Jan Mortensen har årtiers erfaring med strafferetsområdet og burde kende selv de mindste detaljer, er han alligevel blevet dømt for blufærdighedskrænkelse.

Er der én ting, som strafferetsadvokater skal have fuldstændigt styr på, er det Straffeloven. Det for på den måde at have de optimale betingelser, for at hjælpe deres klienter.

Men der findes dog enkelte undtagelser til den hovedregel, hvilket eksempelvis vil sige den særdeles erfarne Viborg-advokat Jan Mortensen fra Horstmann Advokater. For på trods af at et imponerende cv, har han alligevel en plettet straffeattest.

Således blev han i sensommeren dømt i en spetakulær straffesag ved Vestre Landsret, som fandt den tidligere vicestatsadvokat skyldig i overtrædelse af Straffeloven. Det efter han under forberedelsen af en straffesag som forsvarer, viste hvad der eksempelvis af Viborg Folkeblad er blevet beskrevet som en voldtægtsvideo til en tolk. Det ifølge lokalmediet for at få opklaret om den oversættelse han havde fået af videoens indhold, også var den rigtige.

Mediet valgte dog ikke at offentliggøre Jan Mortensens navn, men alene at omtale ham som en erfaren strafferetsadvokat – hvilket omvendt er muligt for Journalista.dk.

Vurderingen fra Vestre Landsret var, at Jan Mortensen derved havde overtrådt Straffelovens bestemmelse om blufærdighedskrænkelse. Selv om anklagemyndigheden havde krævet at Jan Mortensen skulle have afleveret sin advokatbestalling, endte dette dog ikke med at blive tilfældet.

I stedet slap han med at betale en mindre godtgørelse til kvinden, som han begik blufærdighedskrænkelse mod – og må frem til omkring sensommeren i år ikke beskæftige sig med straffesager.

Jan Mortensen er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Andre artikler om advokater

Kammeradvokatens pris for at kopierer simpel materialesamling : 10.003 kroner

Borgmester sagsøgt personligt – advokatregning på kvart million sendt videre til skatteyderne

Advokatfirma blev ud af det blå og over telefonen kåret som landets bedste – nu er det anklaget for ulovlig markedsføring

Kommune belønner advokater med kæmpe millionbeløb efter tabt voldgiftssag

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*