Skole erkender alvorlige fejl i sag om seksuelle overgreb – lederen scorer kæmpe løn

Køge Kommunes pressefoto af sit rådhus
Del artiklen her:

På Borup Skolen i Køge Kommune synes der ikke at være nogen sammenhæng mellem reaktionerne på iøjnefaldende sager og lønnen, der udbetales til dens leder – som er blandt kommunens og landets højeste.

Det hører til sjældenhederne, at en kommunes topledelse går ud med en offentlig undskyldning. Vel og mærke når der er tale om en undskyldning der fastslår, at man ikke har ageret tilstrækkeligt professionelt.

Men det var tilfældet kort før vinterferien, hvor Køge Kommunes Henrik Laybourn, direktør i Børne- og Ungeforvaltningen, overfor BT blandt andet fortalte, at der ikke var skabt den nødvendige tryghed blandt forældrene på Borup Skolen.

Det efter en række afsløringer om overgreb af også seksuel karakter, der var begået blandt skolens elever.

Med så store erkendte udfordringer i det daglige arbejde, skulle man måske tro, at Borup Skole havde været hårdt ramt økonomisk – og kunne påberåbe sig manglende ressourcer til den daglige drift. Men som det fremgik af undersøgelsen Journalista.dk offentliggjorde sidste år i forhold til aflønningen af skoleledere, må dette dog langt fra anses for at være tilfældet.

Således fastslår vores gennemgang på baggrund af indhentede aktindsigter, at lederen af Borup Skole, Jakob Dalgas Rasmussen, var den næstbedst lønnede blandt lederne af Køge Kommunes folkeskoler. Det skyldes at han i 2022 i alt havde en indtjening på 909.576 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Derved lå han ikke kun flere hundrede tusinde kroner over kommunens dårligst lønnede skoleleder, men også væsentligt over landsgennemsnittet for 2022, som lød på 850.000 kroner.

 

Andre artikler om Køge Kommune

Haps, haps, haps – på Køge Havn drikker de snaps

Snapsen flyder igen på Køge Havn : Borgmester og viceborgmester førte an ved våd julefrokost

Festen fortsætter på Køge Havn : Kommunale havnefolk slog sig løs med fadøl, bobler, vin og cognac – over klassisk forbrugsgrænse

Kommunal håndsrækning til kandidat : Får husstandsomdelt valgmateriale – gratis

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*