Millionerne ruller i presset kommune: Hundredevis af højt lønnede embedsmænd scorer bonusser

Del artiklen her:

Der synes på afgørende punkter at være forskel mellem de politiske og administrative udmeldinger om økonomien i Varde Kommune, til måden hvor på både millionlønningerne og bonusserne i den lille vestjyske kommune på det nærmeste står i kø.

14 embedsmænd.

Så mange tjente sidste år over 1 million kroner i Varde Kommune, når der sker medtagelse af såvel bruttolønnen som arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den vestjyske kommune.

Lønninger der må anses for at ligge væsentligt over ikke kun sammenlignelige nabokommuner, men også langt over forventningen, når man ser på de politiske og administrative udmeldinger, der de seneste år er kommet om kommunens økonomi. I den forbindelse har det nemlig igen og igen lydt, at en presset økonomi har nødvendiggjort faste store nedskæringer indenfor områder, der typisk omtales som kernevelfærd.

Også af den grund må det anses for markant, at Varde Kommune sidste år fandt luft i budgettet til at betale millioner af kroner i bonusser til sine medarbejdere – forhold der fremgår af aktindsigter, som Tommy Søndergaard har delt med Journalista.dk.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*