Randers Kommune forgylder chef for kulturhus: Årsløn på 1.9 millioner kroner

Del artiklen her:

Den iøjnefaldende aflønning af chefen for kulturhuset Værket sker på trods af, at Randers Kommune igen og igen har været igennem sparerunder, der har ramt nogle af kronjydernes svageste indbyggere.

Spørger man den politiske og administrative top i Randers Kommune til kommunens økonomi, bliver det hurtigt de alvorlige ansigtsudtryk, der kommer i spil. Det har eksempelvis de seneste år været tilfældet, når talen er faldet på bybusserne – og den hjælp som i den forbindelse ydes til de svageste lokale pensionister.

Således måtte denne del af den kollektive trafik og dens brugere igen holde for, da Randers Kommune sidste efterår skulle finde besparelser, for at få de økonomiske ender til at mødes.

Men helt andre økonomiske toner lyder, når det handler om aflønningen af medarbejderne i den kronjyske kommune. Specielt når det, som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, drejer sig om betalingen til chefen for kulturhuset og spillestedet Værket.

Således oplyser kommunen at Mikael Qvist Rørsted, der oprindeligt er uddannet arkitekt, i 2023 modtog en bruttoløn på 1.538.029 kroner. Hertil kom arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, hvorved embedsmanden sidste år modtog en samlet aflønning på 1.862.839 kroner – eller hvad der svarer til en betaling, der er væsentligt højere end statsminister Mette Frederiksens.

Sidste år havde Værket i Randers omkring 100.000 kroner brugere til dets arrangementer, hvilket svarer til, at hver deltager betalte omkring 19 kroner til Mikael Qvist Rørsteds løn.

 

Andre artikler om Randers Kommune

Randers Kommune belønner Nordic Waste-ingeniør med store lønforhøjelser – og bonus

Receptionsløver i Zirkus Nemo : Randers byråd fejrede sig selv for 200.000 kroner

NBA-basket og turistoplevelser : Randers Kommune forsøgte at skjule rejser for 569.802 kroner

Frække damer og Sko & Torp-koncert på slot : Randers Havn fester på din regning

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*