Anders Stegger har sikret sig et velbetalt job hos statsmediet, som ikke fandt det nødvendigt at gøre offentligheden opmærksom på, at den attraktive stilling var ledig.
Det var de helt store følelser der var i spil fra Anders Stegger, da P3-værten i midten af september offentliggjorde, at han stod foran at stoppe som studievært. Det for i stedet at blive ansat i en anden stilling hos Danmarks Radio, hvor fokus blandt andet ville være på at udvikle produktionen af podcasts hos det statslige mediehus.
Overfor Ekstra Bladet fortalte Anders Stegger blandt andet, at han havde grædt, da han fik at vide, at han havde fået stillingen. Det da han efter eget udsagn endegyldigt havde forladt posten som studievært på P3, for i stedet at blive tilknyttet i en på mange måder mere administrativ rolle.
Læs også : P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag
Bedømt på Anders Steggers reaktion overfor Ekstra Bladet skulle man måske umiddelbart tro, at der havde været stor konkurrence om stillingen. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, ser dette langt fra ud til at være tilfældet.
Velkendt procedure på statsmediet
Det skyldes at stillingen slet ikke blev slået op, men alene fordelt efter det, statens mediehus omtaler som en intern omrokering. Af samme årsag mener man fra Danmarks Radios side heller ikke at kunne oplyse, hvem det præcist er, som har ansat Anders Stegger i hans nye stilling.
Det fremgår af en email fra DR Jura til Journalista.dk :
– Da der ikke har været et stillingsopslag, har der heller ikke været nedsat et ansættelsesudvalg.
En fremgangsmåde der langt fra må anses for at være enestående for studieværterne på P3, for som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, ansætter de i meget grad hinanden – uden at stillingerne bliver slået op.
Læs også : DR erkender: Jobopslag fra Anders Stegger var falsk – og kønsdiskriminerende
Det selv om at der som i Anders Eggers tilfælde er tale om en ganske vellønnet stilling, der inklusiv pensionsbidrag betalt af Danmarks Radio, årligt står licensbetalerne i 646.504 kroner.
Sådan er det i dag. DR’s medarbejdere tilhører overklassens proletariat: Har råd til at gå til middag med de rige, men er alligevel ikke kompetente nok til at lave noget ved egen kraft. Hvordan har min licens-hest Jazz det i øvrigt? Jeg har langt mere respekt for folk på Journalista.