Millionregn over tabletreparatør : Forgyldes af aflivning af mink

Del artiklen her:

For en af de helt nye spillere på minkmarkedet i Danmark, har de omfattende aflivninger været noget af en guldgruppe, som han pludselig har sikret sig adgang til.

Talemåden om at den enes død er den andens brød, kan i høj grad siges at være tilfældet i forbindelse med de omfattende aflivninger af mink, som fandt sted i oktober og november måned. For mens minkavlerne måtte se deres dyr blive aflivet på trods af manglende lovhjemmel, har andre grebet muligheden for at skabe sig en ganske fornuftig forretning.

Det drejer sig blandt andet om selskabet Christian Mink Service IVS, der indtil aflivningerne af minkene, stod for at finde først og fremmest rumænske ansatte til de danske minkfarme. Men efter Fødevarestyrelsen besluttede at begynde aflivningerne, var det selskabet der trådte til med arbejdskraft.

Læs også : Telefonreparatør forgyldes af nedslagtningen af mink : Scorer gigantkontrakt med Fødevarestyrelsen – på trods af minimal brancheerfaring

Dets frontmand er Catalin Aurel Ciucas, der har rumænske rødder. Ved sin side har han Dennis Poulsen, der dette efterår købte sig ind i selskabet Vikarcom ApS, hvis forrige ejer, ligesom Catalin Aurel Ciucas, er af rumænsk oprindelse.

Del af timeopgørelser og faktura fra Christian Mink Service IVS til Fødevarestyrelsen

 

Hovedsageligt rumænere beskæftiget med at aflive mink

Som Journalista.dk tidligere har kunnet afdække er Dennis Poulsen så ny i minkbranchen, at emailadressen han har brugt til at skrive til Fødevarestyrelsen i forbindelse med aflivningerne er den samme, som knytter sig til en butik i Hjørring, hvor han blandt andet reparerer telefoner og tablets.

Læs også : Forsvaret : Vi handlede efter ordre fra Fødevarestyrelsen – som brugte hjemmel uden mulighed for aflivning af mink som retsgrundlag

Kontrakten som Catalin Aurel Ciucas og Dennis Poulsen har indgået med Fødevarestyrelsen gør, at de har sikret sig en iøjnefaldende milliongevinst. Aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Fødevarestyrelsen viser, at den første del af aflivningerne af mink har givet iværksætterselskabet en indtægt på 4.115.062 kroner.

Læs også : Leverede historisk dårlig rådgivning i mink-sagen : Embedsmand beholder alligevel 1.984.725 kroner i årsløn

Det for som vikarbureau et udleje medarbejdere, som bedømt på navnene på de fremsendte fakturaer fra Christian Mink Service IVS, stort set alle må anses for at være rumænere. Blandt undtagelserne er dog Dennis Poulsen selv, hvis direkte arbejdsindsats i forbindelse med aflivningerne, foreløbigt har stået skatteyderne i 51.000 kroner.

Del af timeopgørelser og faktura fra Christian Mink Service IVS til Fødevarestyrelsen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*