Forsvaret lukkede minkfarm uden lovhjemmel – og kan ikke finde nogle dokumenter om besøget

Del artiklen her:

Da landets minkfarme blev lukket ned, skete det i høj grad med hjælp fra militæret. Men herfra lyder meldingen, at man skal spørge andre offentlige myndigheder om, hvad der præcist foregik.

– Forsvaret opgave er at støtte Fødevarestyrelsen med kontrol og optælling af mink. Forsvaret presser ikke minkavlere til noget. Vi er kede af, hvis det er opfattelsen, når vi ringer rundt for at lave aftaler om fremmøde. Vores opgave er at sikre, at der er dokumentation i forbindelse med erstatning. Vil minkavlerne ikke være med til det, går vi igen

Sådan lød det i midten af november fra oberst Jens Lønborg, chef for operationsafdelingen i Operationsstaben i Forsvarskommandoen, da han i en pressemeddelelse svarede igen på den kritik, der var rejst af Forsvaret i forbindelse med dets deltagelse i lukningen af minkerhvervet. En nedlukning der vel og mærke skete, uden at den nødvendige lovhjemmel var på plads. Ifølge obersten var der således tale om noget nær frivillighed hos de minkavlere, som på ganske få dage fik deres besætninger aflivet.

Læs også : Forsvaret : Vi handlede efter ordre fra Fødevarestyrelsen – som brugte hjemmel uden mulighed for aflivning af mink som retsgrundlag

En opfattelse der dog langt fra blev delt af minkavlere, som i midten af november udtalte sig til medierne. Blandt dem var Torben Glassau Jensen, der overfor Ekstra Bladet gav indtryk af, at der langt fra var tale om frivillighed.

 

Forsvaret : Spørg alle andre

Således udtalte han til formiddagsavisen, at det i det hele taget havde været en dårlig oplevelse :

– I sidste uge ringede Fødevarestyrelsen og spurgte, om vi var gået i gang med aflivningen, ellers ville de komme. Søndag ringede Rigspolitiet og sagde, at de ville komme og stå for optælling af dyr, og onsdag ringede der så en fra hæren for at tjekke op på os. De endte med at møde op i fuld kampuniform. Det var pisse ubehageligt.

Læs også : Telefonreparatør forgyldes af nedslagtningen af mink : Scorer gigantkontrakt med Fødevarestyrelsen – på trods af minimal brancheerfaring

Lægges Jens Lønborgs ord i pressemeddelelsen til grund skulle man tro, at Torben Glassau Jensen var en af de meget få minkavlere, som ikke fik aflivet deres mink frivilligt. Derfor skulle man måske også tro, at man fra Forsvarets side havde en omfattende dokumentation af, hvad man præcist havde foretaget sig på Torben Glassau Jensens farm.

Læs også : Leverede historisk dårlig rådgivning i mink-sagen : Embedsmand beholder alligevel 1.984.725 kroner i årsløn

Men overfor Journalista.dk lyder meldingen i stedet fra Forsvarskommandoen, der er Forsvarets øverste daglige ledelse, at man ikke har nogle dokumenter liggende på besøget hos Torben Glassau Jensen. I stedet henviser man blandt andet til Fødevarestyrelsen, som i en email fra Forsvarskommandoen beskrives som den ansvarlige myndighed.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Oberst Jens Lønborg: “… Vores opgave er at sikre, at der er dokumentation i forbindelse med erstatning …”.
    Forsvarskommandoen: … man ikke har nogle dokumenter liggende på besøget hos Torben Glassau Jensen …”.-

    Så er der kun en mulig for obersten, og det er ud på røv og albuer, når han ikke magter sin opgave.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*