Region brænder millioner af på luksushoteller – mens der skæres ned på de fattigste indbyggere igen og igen

Region Syddanmarks pressefoto af regionsrådsformand Stephanie Lose (V)
Del artiklen her:

Forkærligheden for luksus på skatteydernes regning gælder ikke kun, når regionens top hvert år rejser til Folkemødet på Bornholm. Den findes også, når der fast gøres brug af en af regionens absolut bedste kursuscentre.

Hvis du i år lagde vejen forbi Bornholm under Folkemødet, kunne du næsten ikke undgå at køre forbi stedet, hvor Region Syddanmark havde indlogeret sig. Det skyldes at valget var faldet på Hotel Griffen, der ved siden af at være et af Bornholms absolut bedste overnatningssteder, også ligger centralt placeret på vejen mellem Rønne og festivalpladsen i Allinge.

Et hotel der i sagens natur ikke er billigt at benytte, specielt ikke hvis man som Region Syddanmark ved årets Folkemøde, lægger beslag på både 24 dobbeltværelser og en suite – hvilket i sig selv medførte en regning på 158.700 kroner.

Men det er ikke kun på Bornholm, at Region Syddanmark finder den helt store pung frem, for at gøre brug af iøjnefaldende overnatnings- og kursussteder. Det uanset at det ellers igen og igen lyder fra regionens politiske og administrative top, at der reelt ikke kan spares – fordi hver en krone bliver vendt og det derfor løbende er nødvendigt med besparelser på kernevelfærden.

Fakturaer fra kursussted til Region Syddanmark

 

Bruger fast over 200.000 kroner på kursusejendom direkte ned til Lillebælt

Det drejer sig eksempelvis om Hindsgavl Slot, der har til huse i Middelfart og som må anses for at være et af de absolut bedste kursuscentre i Region Syddanmark. Det blandt andet grundet værelser og konferencefaciliteter på et højt niveau, ligesom slottet også tilbyder sine gæster direkte adgang til Lillebælt.

Læs også : Spareivrige politikere chartrer luksushotel på Bornholm – og brænder flere hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Overnatningssteder på dette niveau sender næsten per definition store regninger, hvilket også var tilfældet, da Region Syddanmark i form af Odense Universitetshospital lagde vejen forbi i midten af april i år. Det medførte en regning på 210.000 kroner, hvilket var meget lig skatteydernes udgifter, da hospitalet kun omkring to måneder senere, brugte 235.455 kroner på Hindsgavl Slot.

Læs også : Hospital har ikke råd til læger og sygeplejersker – men giver sin direktør 2 millioner kroner i årsløn

I det hele taget synes der at være en tradition for, at forskellige dele af Region Syddanmark holder konferencer i denne prisklasse på Hindsgavl Slot. Det skete eksempelvis også forsommeren 2018, hvor et større arrangement blev sluttet af med spisning i hotellets restaurant – hvilket samlet medførte en regning på 301.988 kroner.

Fakturaer fra kursussted til Region Syddanmark

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*