Respekten for Ombudsmanden i frit fald: Endnu en myndighed ligeglad med hans krav

Pressefoto af Folketingets Ombudsmand Niels Fenger taget af Jasper Carlberg
Del artiklen her:

Tiden hvor selv klare juridiske vurderinger fra Folketingets Ombudsmand uden videre blev fulgt af offentlige myndigheder som ministerier og styrelser, synes efterhånden at være et noget nær overstået kapitel.

Vi skal ikke mange år tilbage i tiden, før juridiske vurderinger og indstillinger fra Folketingets Ombudsmand var nogle, der noget nær blindt blev fulgt rundt om hos landets offentlige myndigheder.

Det skyldtes en generel respekt for institutionen, selv om den ikke som sådan har juridiske værktøjer at bruge overfor myndighederne og deres ansatte.

Under coronakrisen syntes der dog i høj grad at være sket et skred blandt de offentlige myndigheder i forhold til vurderingerne fra Folketingets Ombudsmand, hvilket vi her på Journalista.dk blandt andet har kunnet dokumentere i forhold til Statsministeriet.

Seneste skud på stammen er en offentlig myndighed, der via sin medarbejder Namrah Mahmood Butt har sendt et nyt eksemplar af, hvad der må anses for at være en standardskrivelse – i direkte modstrid med kravene stillet af Folketingets Ombudsmand.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*