Kommunale lønninger har ry for at være lave. Sådan forholder det sig bestemt ikke i Vejle, hvor økonomidirektøren i 2015 tjente over 1.7 millioner kroner – inklusiv en bonus på en kvart million. Han var blandt de rigtigt mange chefer, som fik store ekstraudbetalinger.
– Resultatløn ydes i form af engangsvederlag på baggrund af en række på forhånd definerede resultatmål og udløses, når betingelserne i resultatlønsaftalen er opfyldt. Det kan aftales at gøre resultatlønstillæg pensionsgivende.
Sådan beskriver Moderniseringsstyrelsen den såkaldte resultatløn, der også ofte omtales som engangsvederlag. Bonuser som gives til embedsmænd, der ifølge deres arbejdsgiver har leveret en indsats ud over det forventelige, hvorfor de også skal modtage en ekstra belønning.
Hvor udbredt brugen af engangsvederlag er hos kommunerne, dokumenteres de kommende uger på Journalista.dk. Aktindsigter indhentet hos alle landets kommuner fastslår samtidig, hvor høje lønninger der faktisk betales til de kommunale topfolk. En af de kommuner der fremstår markante i forhold til brugen af engangsvederlag er Vejle Kommune, hvor økonomidirektøren i 2015 stod forrest i køen.
Det gjorde at hans samlede årsløn med pension i 2015 løb op i 1.758.371,38 kroner, hvilket var inklusiv kommunens største engangsvederlag på 250.000 kroner.
Bonus mere reglen end undtagelsen i Vejle
Økonomidirektøren var langt fra den eneste embedsmand i Vejle Kommune, som i 2015 modtog et stort engangsbeløb. Hele 150 ledere, chefer og direktører sikrede sig bonuser, som faldt ud over den normale løn. Det laveste beløb gik blandt andet til en mellemleder på Fælleshåbsskolen i Børkop lidt udenfor Vejle, mens økonomidirektøren blev tildelt 250.000 kroner.
En fremgangsmåde der i kostede skatteyderne 2.572.651,04 kroner, da de 150 ledere, chefer og direktører i snit modtog over 17.000 kroner.
Skolelærere og pædagoger med resultatløn
Et iøjnefaldende forhold bag tallene er, at Vejles skolelærere i overraskende høj grad fik udbetalt bonuser. Eksempelvis 5 ledere og afdelingsledere på Firkløverskolen i Give, som hver modtog mellem 6.000 og 12.000 kroner. Dermed var de på linje med kollegaerne på Hældagerskolen, hvor 4 ledere modtog lignende supplementer til lønnen.
Vejle Kommunes rundhåndede omgang med engangsvederlag i 2015 kan også ses ved, at selv ledere for mindre pædagogiske tilbud dette år fik et tilskud til den normale løn. Det kom blandt andet ledere i Ågårds Børnehave og Børnehaven VindMøllen til gavn, da de begge modtog 8.000 kroner i bonus.
————
Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.
Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk
Vær den første til at kommentere