Selv koncerthusets chef er millionær : DRs lønfest større end først antaget

Del artiklen her:

Det er ikke kun på direktionsgangen hos Danmarks Radio, at der bliver udbetalt kæmpelønninger. Det gælder nemlig også for lederen af DRs koncerthus, som hvert år kan sætte millioner ind på lønkontoen.

– Jeg kan huske, hvordan der i starten blev talt om, at når nyhedens interesse faldt, ville vi opleve en faldende lyst til at gå i Koncerthuset. Men det er gået lige omvendt – det er, som om mer’ vil ha’ mer’. Vi har slet ikke set noget dyk overhovedet.

Sådan lød det blandt andet fra Leif Lønsmann, Koncerthuschef for DRs Koncerthus, da han overfor DR.dk i midten af januar 2014 gjorde status over koncertsalens 5 første leveår. Det i et interview hvor han samtidig slog fast, at det virkede som at brugerne ”ville have mere og mere” af koncerthusets tilbud.

Det samme kan siges om Leif Lønsmann egne lønforhold, som Journalista.dk har fået adgang til via aktindsigter hos Danmarks Radio. Ansættelsesforhold der fastslår, at licensbetalerne hvert år må have den helt store pung frem, for at de kan betale hans løn.

Det skyldes at Lønsmann, der tidligere har siddet i bestyrelsen for en udbyder af internetløsninger, i runde tal tjener det samme, som menige regeringsmedlemmer.

 

Endnu en DR-medarbejder med løn på over millionen

De fremsendte opgørelser over Leif Lønsmanns lønforhold viser, at der langt fra er tale om nogen ny tendens. Således udgjorde koncerthuschefens bruttoløn, det dækker over samtlige udbetalinger inklusiv pensionsindbetalinger medarbejderen modtog inden betaling af skatter og afgifter, i 2012 1.086.331,98 kroner.

En løn der har været stigende i 2013, 2014, 2015 og 2016, hvor Lønsmann ifølge aktindsigterne har kunnet indsætte henholdsvis 1.102.816,07 kroner, 1.106.082,66 kroner, 1.113.474,26 kroner og 1.119.902,81 kroner på lønkontoen.

Dermed placerer Leif Lønsmann sig blandt den store gruppe af medarbejdere på Danmarks Radio, som i 2016 tjente tjener over millionen. Som Journalista.dk tidligere har afdækket, drejer det sig om Generaldirektør Maria Rørbye Rønn, Direktør for DR Medier Gitte Rabøl, Direktør for DR Nyheder Ulrik Haagerup, Direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion Nikolas Lyhne, Direktør for DR Danmark Anne-Marie Dohm og Direktør for DR Kultur Tine Smedegaard Andersen.

For alle syv medarbejdere gælder, at de sidste år tjente minimum 500.000 kroner mere end statsministeren.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*