Skærer ned på operationer og amputerer ben unødvendigt – men bruger flere hundrede tusinde kroner på elitens Folkemøde-tur

Pressefoto fra Region Midtjylland
Del artiklen her:

På trods af at de økonomiske udfordringer på hjemmefronten italesættes igen og igen, synes der ikke at være nogle smalle steder, når en regions øverste ledelse deltager ved det igangværende Folkemøde.

Årets helt store sundhedsmæssige skandale har været Region Midtjyllands amputeringer, hvoraf en lang række af dem formentligt slet ikke var nødvendige. Derfor er der mange midtjyder, der eksempelvis har mistet et ben, selv om det kunne have været undgået.

En væsentlig del af forklaringen skal ifølge Region Midtjylland selv findes i besparelserne, som de seneste år har ramt sygehusvæsenet. Hvilket i regionen med administrativt centrum i Viborg blandt andet har betydet, at det har været nødvendigt at skære på antallet af operationer.

Læs også : Region har ikke råd til mad til indlagte børns forældre – men flere hundrede tusinde kroner til politikernes Folkemødebesøg

Men det er dog langt fra alle dele af Region Midtjyllands pengeforbrug, der for alvor synes at være kommet under lup. For også i år, er regionens politikere og ledende embedsmænd markant tilstede under Folkemødet.

Faktura til Region Midtjylland fra udlejer under Folkemødet 2022

 

Storkunde hos udlejningsfirmaer

Det får i sagens natur også indflydelse på de udgifter, som skatteyderne pålægges at betale for besøget på Bornholm. En tur der som udgangspunkt alene tilbydes til toppen af embedsmværket og politikerne, som ved lokalvalget i november fik sæde i Regionsrådet.

Læs også : Mens indbrud og tyverier ikke efterforskes : Politiet bruger over 15 millioner kroner – plus lønninger – på Folkemødet

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Midtjylland, havde det allerede i midten af maj måned, afholdt udgifter for lige under 200.000 kroner i forbindelse med Bornholmerturen. Udgifter der i høj grad skyldtes, at den ellers ifølge eget udsagn økonomisk pressede region, har lejet en lang række sommerhus på solskinsøen. I alt drejer det sig om 185.925 kroner, som Region Midtjylland allerede i midten af maj, havde brugt på denne indkvartering.

Læs også : Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

Regionens fremsendelser af afholdte udgifter, indeholder kun i begrænset omfang oplysninger om, hvad det koster at fragte politikere og embedsmænd frem og tilbage mellem det midtjyske og Bornholm. Derfor må det forventes, at regningen for Region Midtjyllands deltagelse bliver langt større, end de allerede brugte omkring 200.000 kroner.

Fakturaer til Region Midtjylland fra udlejere under Folkemødet 2022

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*