Skraldekonference afsæt for luksusferie i Brasilien for Vestforbrændingens top

Del artiklen her:

Regningen lød på næsten 100.000 kroner for tre ledende medarbejderes deltagelse i en brasiliansk konference. Inden de efterfølgende rejste rundt i det sydamerikanske land, havde skatteyderne bland andet betalt dyre middage og hotelovernatninger.

– ISWAs verdenskongres er en af verdens vigtigste kongresser indenfor waste management. ISWA kongressen giver dig mulighed for at opdatere din viden indenfor de seneste trends, udviklinger og perspektiver indenfor sektoren.

På blandt andet denne måde omtalte ISWA, forkortelsen for International Solid Waste Association, sin 2014-konference, som fandt sted i den brasilianske storby Sao Paulo. En konference med overraskende stor dansk deltagelse, da indtil flere kommunale virksomheder på skatteydernes regning sendte såvel store som små delegationer til Sydamerika.

Blandt dem Vestforbrændingen, som ikke kun deltog ved sin daværende direktør, men også to højtstående medarbejdere. To af forbrændingsfolkene tog ægtefællerne med, så Vestforbrændingen i alt var repræsenteret ved fem deltagere.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i forbruget under og i forbindelse med ISWA-konferencen.

 

Konference med en god smag i munden

Ifølge de fremsendte bilag, satte de kommunale skraldefolk sig ombord på flyet til Brasilien i begyndelsen af september 2014, som de ankom til efter en mellemlanding i Madrid. Herfra gik turen videre til Sao Paulo og luksushotellet Victorian Plaza Berrini, der udgjorde basen for Vestforbrændingen i forbindelse med ISWAs kongres.

Det var dog ikke kun arbejde det hele for Vestforbrændingens udsendte i Brasilien, da de blandt andet også fandt tid til spise på Restaurant Fogo de Chao. En restaurant der efter eget udsagn leverer særdeles fremragende bøffer. Det kan også aflæses på prisen, da skatteyderne lov til at betale 7.328,15 kroner for de kulinariske oplevelser.

 

Sao Paulo som udgangspunkt for rundrejse

I alt stod rejsen det kommunale Vestforbrænding i 91.455,30 kroner, hvilket alene dækkede over udgifterne til de tre ledende medarbejderes rejse til samt ophold og deltagelse i ISWA-konferencen.

Derved fik de en væsentlig besparelse på feriebudgettet, da de ikke selv skulle have pungen op af lommen, for at flyve til Brasilien. Derfor kunne de også efterfølgende sammen med deres ægtefæller drage videre på en rundrejse til blandt andet Copacabana-stranden i Rio, ligesom skraldekonferencen også blev brugt som udløber for private besøg i hovedstaden Brasilia og den verdensberømte naturpark omkring Manaus i Amazonas-området.

En privat rundrejse der varede væsentligt længere, end de fire dage, der ifølge de udleverede bilag blev brugt på arbejdsrelaterede opgaver i Sao Paulo.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*