Selv om man frivilligt forlader ét offentligt topjob for i stedet at tiltræde i et andet, betyder det ikke at man af den grund forlader sin tidligere arbejdsplads tomhændet. Det på trods, af at det ellers igen og igen har lydt fra politisk hold, at det skulle være slut med denne type af iøjnefaldende fratrædelsesgodtgørelser.
– Cecilie Brøkner kommer med solid erfaring i at omsætte politik til løsninger, der kommer det danske samfund til gavn.
Sådan lød en del af den præsentation, som Innovationsfonden gav på sin hjemmeside i forbindelse med, at hun tiltrådte i direktørstillingen. Det fra den 1. januar i år, efter Cecilie Brøkner kom fra en anden topstilling hos Børne- og Undervisningsministeriet.
Læs også : Region forgyldte direktør i psykiatrien : Scorede 3.4 millioner i 2022
Hvad Innovationsfonden, der er en skatteyderfinansieret fond under Uddannelses- og Forskningsministeriet, dog ikke kom ind på i sin pressemeddelse var, at den nye direktør langt fra forlod sin tidligere arbejdsplads tomhændet.
Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Børne- og Undervisningsministeriet.
Ingen efterkommelse af politiske krav hos Børne- og Undervisningsministeriet
Af bilagene fremgår det, at Cecilie Brøkner sikrede sig en markant fratrædelsesgodtgørelse, da hun frivilligt valgte at stoppe i ministeriet – for i stedet at begynde sin ansættelse hos Innovationsfonden, hvor hun også kan se frem til en årsløn på den for skatteyderne dyre side af millionen.
Læs også : Vennernes ven: Mette F har igen og igen forgyldt partifællerne – på din regning
Således oplyser Børne- og Undervisningsministeriet, at hun fik 529.526 kroner med sig ud af døren, da hun skiftede ansættelse fra én offentlig myndighed til en anden. Oven i kom så en selvstændig udbetaling på 58.419 kroner, der relaterede sig til afregning af feriedage.
Læs også : DR fyrede unødvendig chef – og forgyldte ham på vej ud af døren med gyldent håndtryk
Det gyldne håndtryk til Cecilie Brøkner blev udbetalt på trods af, at der ellers igen og igen er lydt krav om ophør af sådanne eksklusive udbetalinger. I høj grad fra politisk hold, men ønskerne herfra, synes dog ikke at være slået igennem hos eksempelvis Børne- og Undervisningsministeriet.
Vær den første til at kommentere