Trafikselskab på randen af konkurs – udbetaler alligevel millionlønninger til medarbejdere

Del artiklen her:

Selv om Midttrafik i dén grad hænger i den økonomiske bremse, er der alligevel noget nær lønfest på direktionsgangen hos det offentligt ejede og finansierede trafikselskab.

juristkontoret

Når talen falder på coronakrisen og dens økonomiske følger, er udgangspunktet normalt i forhold til de private virksomheder, der risikerer at måtte dreje nøglen om. Men der er faktisk også offentligt ejede og finansierede selskaber, som i øjeblikket har udtalte økonomiske problemer.

Det gør sig eksempelvis gældende for Midttrafik, der med udgangspunkt i byer som Aarhus, Silkeborg, Herning, Holstebro og Ringkøbing, driver en række forskellige former for transport indenfor toge, regionale og lokale busser samt bybusser. Men i forbindelse med corona-nedlukningen har passagerne vendt Midttrafik ryggen i en grad, så selskabet tidligere på måneden meldte ud, at man manglede omkring 10 millioner kroner i kassen, hvis en truende konkurs skulle afværges.

Læs også : Mens der spares på patienterne og deres behandling : Sygehus betaler kunstner 6.343.750 kroner for at udsmykke indgangspartiet

En regning som dog forventes at blive sendt videre til skatteyderne, efter at fremtrædende medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland hurtigt stillede sig positive overfor yderligere bevillinger til det kriseramte trafikselskab.

Opgørelser over lønninger til direktion hos Midttrafik

 

Direktør med aflønning som minister

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Midttrafik er det dog langt fra alle dele af koncernen, som er lige kriseramt. For samtidig med at økonomien har set bedre dage, modtager ledende embedsmænd i det regionale selskab en aflønning, som er fuldt på højde med ministre.

Læs også : Lukker plejehjem og hæver skatten : Hyrer alligevel kendisjournalister for 440.000 kroner til onlinemøder denne weekend

Således viser de fremsendte opgørelser, at Midttrafiks direktør, Jens Erik Sørensen, i 2019 inklusiv pensionsindbetalinger fra hans arbejdsgiver, modtog en samlet aflønning på 1.225.863 kroner. Eller hvad der svarer til en årsløn, der er direkte sammenlignelig med hvad medlemmerne at Mette Frederiksens regering årligt aflønnes med.

Læs også : Mens milliarderne fossede ud : Skats direktør fik kæmpebonus oven i millionløn

I næsten samme lønklasse findes Mette Julbo-Nielsen, der har rang af vicedirektør hos Midttrafik. I 2019 havde hun en samlet indtjening på 1.158.666 kroner, når der sker medregning af de pensionsindbetalinger, der kom fra hendes arbejdsgiver.

Del artiklen her:
3 Comments

 1. Hold nu op med al den Smålighed! der er squ da penge nok!
  Bare fordi nogle Djøfere lænser fælleskassen for nogle millioner her & der, på et projekt der er dødfødt fra starten og som en privat investor ikke ville røre med en ildtang.
  djøFerne tørrer kolbøtterne i RegionMidt helt op i nakken, med et projekt der skal give kolbøtterne prestige, men det er djøFerne der profitere mest, derved at det er djøfEre der besætter alle topposter, uden at producerer en skid.
  Hver gang der mangler penge, stiger billetprisen og parkeringsafgiften i byen går op.
  Herregud djøFerne kan jo ikke andet, de er opdraget og uddannet på deres egne læreanstalter, til at stjæle penge fra fælleskassen, fordi der er jo penge nok!
  Landets kolbøtter får lov til at se handlekraftige ud(det evner de ikke at klare selv uden dJøfernes hjælp!), alt imens djøFerne tømmer fælleskassen. Godt gået!
  For som sagt, der er jo penge nok, og “die dumme dänen” ææææælsker at betale 85% i skat. Snak om nyttige IDIOTER!
  P. SIAD!

 2. – Virksomhedens problemer er aldrig ledelsens problemer – det er naturlig læring.

  Modtag dine vederlag, din løn og dine fordele med tanke på din anløbne moral. Vil du selv, som leder/direktør gå ned i indtægt?.

  Det er jo set før, at eks. funktionschefer i kommuner, bliver fyret pga dårlige evner til at overholde aftaler og budgetter og aftaler, og trods det skrider med en årslønning(mindst) som kompensation.

  Foirestil Jer lige en murer der laver fejl over længere tid, der kommer kundeklager og det viser sig at han bare ikke har evnerne. Han fyres – men modtager han en bonus som en årsløn? – nok ikke.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*