Universitet skærer ned på undervisningen : Men har allerede brugt 350.000 kroner på Folkemødet – inden det overhovedet er gået i gang

Del artiklen her:

Det store forbrug kommer på trods af, at universitets top igen og igen har fortalt, at det simpelthen har skåret helt ind til benet – og der ikke kan spares yderligere.

2 procent.

Så meget skulle Aarhus Universitet spare på sin daglige drift i 2021, hvilket medførte en lang række nedskæringer rundt om på det østjyske universitet. I høj grad var det selve uddannelserne der blev ramt af sparekniven, hvilket også kunne mærkes på medarbejdersiden, da 30 ansatte i maj sidste år mødte ind til en fyreseddel. Afskedigelsesrunden fulgte op på andre lignende nedskæringer, som Aarhus Universitet har været igennem de seneste år.

Derfor skulle man måske også tro, at universitet ville droppe om ikke alle udgifter uden direkte forbindelse til undervisning og andre former for kerneydelser, så i hvert fald næsten det, der ligner. Men dette synes dog langt fra at være tilfældet, eksempelvis når det handler om deltagelsen ved årets Folkemøde.

Læs også : Institutleder på Aarhus Universitet fyret efter kæmpe skandale : Modtager alligevel løn på ubestemt tid – og har scoret stor fratrædelsesgodtgørelse

Aktindsigter opnået af Journalista.dk hos universitetet fastslår, at det ikke kun vil være markant til stede ved den forestående sammenkomst på Bornholm. Men at det også bliver en dyr opgave for skatteyderne, på den måde at finansiere undervisningsinstitutionens tops besøg på solskinsøen.

Udgifter til overnatninger for Aarhus Universitet på Bornholm under Folkemødet

 

Teltplads, overnatninger og kendisjournalister trækker op i regnskabet

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser fra universitetet til Journalista.dk, at det allerede omkring en måned før Folkemødets afholdelse, har brugt 351.430 kroner på deltagelsen. Et beløb der i høj grad dækker over, at Aarhus Universitet vil være markant til stede på festivalpladsen i det nordlige Bornholm.

Læs også : Syltede bevidst aktindsigtsbegæringer i skandalesag – scorer alligevel gyldent håndtryk

Det kan blandt andet ses ved, at det har betalt 91.875 kroner, for at få en teltplads. Det på trods af, at universitetet også vil være til stede med sit forskningsskib, der lægger til kaj ved Allinge Havn. På samme måde som det må anses for markant, at østjyderne foreløbigt har brugt 159.133 kroner på indkvartering, hvilket hovedsageligt vil ske rundt om i sommerhuse på ferieøen.

Læs også : Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

Samtidig er der også blevet luft i budgettet til, at Aarhus Universitet har kunnet hyre kendisjournalister til at lede debatter. Bedst lønnet er Lykke Friis, som koster skatteyderne 27.500 kroner for den times tid, hvor hun optræder på universitetets forskningsskib.

Udgifter til blandt andet leje af stadepladser under Folkemødet 2022
Aftale med moderatoren Jacob Fuglsang

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*