VIP-behandling i lufthavne til Mette og Barbara for over 30.000 kroner – under eksotisk rejse

Statsministeriets pressefoto af Mette Frederiksen og Justitsministeriets pressefoto af Barbara Bertelsen
Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da statsministeren og hendes departementschef sammen med andre ledende embedsmænd i oktober lagde vejen forbi Indien.

Efteråret var den helt store rejseperiode for Mette Frederiksen, som ikke kun lagde vejen forbi Ghana i Afrika. Men også fandt luft i kalenderen, til at tage på et kortvarigt besøg i Indien.

Ifølge en pressemeddelelse fra Statsministeriet skulle det først og fremmest ses i relation til den grønne omstilling, som Danmark og Indien på en ikke-nærmere defineret måde, ville samarbejde om :

– Danmark har en lang tradition for at engagere sig i verdens udfordringer. Det gælder især i den grønne energiomstilling, hvor Indien som en stærk og ambitiøs spiller er afgørende for at løse de klimaudfordringer, hele verden står over for.

Læs også : Chartrede luksusfly i onsdags: Mette F så stort på CO2-udledningen – og skatteydernes regning

Men på vejen til og fra Indien i midten af oktober sidste år, var det dog ikke kun grønne problemstillinger, der fangede Mette Frederiksens interesse. Det samme gjorde den særdeles gode behandling, hun sammen med departementschef Barbara Bertelsen og andre medrejsende embedsmænd, modtog i lufthavnene.

 

Særdeles god behandling i lufthavne – på skatteydernes regning

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har fået adgang til. Det på trods af at særdeles langt forløb med Statsministeriet, som kun i meget begrænset omfang, har villet forestå den ellers lovpligtige udlevering af de forskellige bilag. Derfor har Journalista.dk allieret sig med Ulrik Gade Jensen, der allerede lå inde med flere af bilagene via andre aktindsigtsbegæringer.

Læs også : 2.000 kroner per kuvert : Barbara Bertelsen fyrede den af i Tivoli med gode kollegaer og politikere

Det drejer sig blandt andet om den ekstra bistand, som Mette Frederiksen og hendes følge modtog, da de skulle til og fra Kastrup med mellemlandinger i den hollandske Schiphol-lufthavn på vej til Indien. For her blev skatteyderne pålagt at betale for en speciel VIP-behandling af delegationen, så dens medlemmer eksempelvis ikke skulle igennem den traditionelle paskontrol eller vente på næste fly sammen med almindelige rejsende.

Læs også : Barbara Bertelsen med stor rejseaktivitet : Men du må ikke vide hvad det har kostet

Således viser de fremsendte opgørelser fra Statsministeriet, at regningen alene for den særdeles gode behandling af Mette Frederiksen, Barbara Bertelsen og andre deltagere på Indien-rejsen, stod skatteyderne i 32.324 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*