Hummelgaard giver op overfor syrisk bande af børn bag voldsomt gaderøveri i Aarhus

Folketingets pressefoto af Peter Hummelgaard
Del artiklen her:

Samtidig med at Peter Hummelgaard Thomsen er stærkt bekymret over udviklingen af gadebander bestående af udlændinge i Sverige, ønsker han ikke at gribe ind i en lignende aktuel sag fra Aarhus.

Vi skal ikke længere tilbage end oktober, før justitsminister Peter Hummelgaard (S) sammen med udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) råbte vagt i gevær i forhold til gadebander i høj grad bestående af personer af udenlandsk oprindelse. Det skete i Berlingske i forbindelse med, at de to socialdemokratiske topministre vurderede, de svenske problemer med bander desværre havde været alt for forudsigelig.

Samtidig slog de fast, at det på ingen måde var en udvikling, som vi skulle ønske os her hjemme.

Dermed skulle man måske tro, at Peter Hummelgaard i sin egenskab af justitsminister, ville gå langt i bestræbelserne på at bekæmpe en drengebande bestående af fem børn på mellem 13 år og 16 år af syrisk oprindelse i Danmark på midlertidige opholdstilladelser, som i midten af februar i år begik et røveri i Aarhus. Her røvede de blandt andet en designerjakke fra en 13 årig dreng, hvilket tilsyneladende ikke var et overfald, drengebanden følte et behov for at flygte fra. I hvert fald blev de alle sammen anholdt, efter Østjyllands Politi blev kaldt til stedet.

Efterfølgende vurderede ordensmagten dog ikke, at det var nødvendigt at forsøge at få varetægtsfængslet bandemedlemmerne, hvilket Østjyllands Politi nu får opbakning til fra Peter Hummelgaard.

Det sker i et skriftligt svar til Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti.

Her i oplyser Peter Hummelgaard blandt andet, at han ikke har nogle kommentarer til de juridiske vurderinger i forhold til manglende forsøg på varetægtsfængsling af medlemmerne af drengebanden, som Østjyllands Politi foretog i februar. Ligesom det også fremgår af svaret til Mikkel Bjørn, at socialdemokraten ikke finder anledning til at ændre reglerne for varetægtsfængslinger.

Heller ikke selv om Østjyllands Politi i den pågældende sag, faktisk havde en række muligheder for at kræve varetægtsfængsling.

 

Andre artikler om integration

Stine Bosse kræver integration af udlændinge: Bor i herskabsvilla på gade kun med etniske danskere

Mette F sendte privatfly efter IS-børn – for mange hundrede tusinde skattekroner

Tyrkisk statsborger rejste frivillig hjem : Fik 100.000 kroner kontant – og dansk pension resten af livet

På trods af kampagner : Syrere står nærmest i kø for at vende hjem – med kontant støtte fra de danske skatteydere

Immigranter rejser forgyldte tilbage til deres hjemlande : Kommunal kontrol er til at overskue

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*