Tyrkisk statsborger rejste frivillig hjem : Fik 100.000 kroner kontant – og dansk pension resten af livet

Del artiklen her:

Det kan være en givtig forretning efter en årrække i Danmark at flytte tilbage til sit hjemland.

Da den såkaldte Repatrieringslov blev vedtaget tilbage i 2017, var formålet i høj grad fra politisk hold at sørge for, at personer tidligere flygtet til Danmark, kunne vende tilbage på en økonomisk fornuftig måde. I høj grad i forhold til immigranter og flygtninge, der havde forladt krigshærgede lande, så de kunne vende tilbage, efterhånden som oprindelseslandene blev roligere – og hvor udsigten til at opnå asyl i Danmark syntes særdeles begrænsede.

Læs også : Ejer nævnt i Panama-papirerne, næsten ingen indtægter i årevis og kæmpe millionunderskud : Kommune indgår alligevel aftale med russisk-kontrolleret firma

Men det er dog langt fra kun personer fra krigshærgede lande som Syrien, der de seneste år har modtaget iøjnefaldende engangsudbetalinger fra Danmark i forbindelse med, at de er vendt tilbage til oprindelseslandene. Det drejer sig fx også om tyrkiske statsborgere, uanset at der ikke her er tale om et land i eksempelvis en tilstand af borgerkrig.

Forhold der fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos landets kommuner.

 

Lempelige regler for tyrkisk statsborgere efter tilbagevenden til Tyrkiet

Blandt de hjemrejste er en tyrkisk statsborger, som inden afgangen til Tyrkiet, var bosiddende i Helsingør Kommune. Fordi det i meget høj grad er kommunerne der forestår sagsbehandlingen i forbindelse med hjemrejserne, er det nordsjællænderne som har forestået udbetalingerne til tyrkeren.

Læs også : Rejselysten sygeplejeformand : På USA-rejse til 2.5 millioner kroner sammen med sin næstformand – og Villy Søvndal og andre politikere

Ifølge de fremsendte opgørelser fra Helsingør Kommune, modtog han i 2020 i størrelsesordenen 100.000 kroner, da han valgte at vende tilbage til Tyrkiet. Men derved stopper udbetalingerne fra de danske skatteydere ikke, da tyrkeren resten af sit liv vil modtage dansk pension.

Læs også : Borgmester stopper frivilligt : Alligevel millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse

Det på trods af, at der ellers for danske statsborgere er opstillet en række begrænsninger i forhold til, at de kan få lov til at tage deres pensioner med til udlandet. Eksempelvis i forhold til danskerne, som i deres otium, vælger at bosætte sig på den spanske sydkyst.

Del artiklen her:
3 Comments

 1. Gad vide hvad nutidens etniske unge danskere siger til Fremskridtspartiets forslag til folketingsbeslutning om ”begrænsning af Tyrkerdrænet”?
  (Kilde: Folketingstidende 1979/80, 2. samling, Tillæg A:5827-5832.

  Sund fornuft og rettidig omhu eller hvad?

  • Hvad? Sund fornuft og rettidig omhu har ikke været i højsædet siden Rødgardisterne bzatte alle institutionerne. Der gælder det om at mele sin egen egoisme mest muligt fra statskassen.

   Stop Tyrkerdrænet i den danske statskasse, var Glistrups overskrift, der selvfølgelig skulle tilpasses de politiske korrektes menneskesyn. Omhandlede forsørgelseskontrakter i hjemlandet. De blev afskaffet, og man startede med at lade danskerne forsørge op til 4 koner her i Nydanmark.

   SIKKE EN BERIGELSE

 2. Dette totalt afsindige svineri med tvangs inddrevne danske skattemidler, stopper ikke før hele velfærds “tyranniet” er brudt sammen, gået konkurs.

  Velfærdskoalitionen er fornøjet med lidt krummer fra Regimets bord, man affinder sig med et sølle liv, der er totalt styret/kontrolleret af Regimet, til gengæld stemmer de Rødt igen & igen & igen.
  Alle partier på hoPPeBorgen ved hvordan de skal fiske disse stemmer.

  Mette FUSK er godt i gang for tiden med, at fiske stemmer, 500 Kroner til studerende og 5000 til Pensionister samt højere kørselsfradrag.
  OG, “die dumme dänen” lader sig nøje med dette, forsætter med at løbe sig ihjel i hamsterhjulet og med glæde betaler verdenens højeste skatter& afgifter!

  Det er jo dybt forkasteligt at en tyrker kan tage dansk pension med til Tyrkiet, kunne være interessant at se, hvad han har bidraget med til fælleskassen, mens han valgte at være “dansk Statsborger”?
  En kalkule på hvad han ville koste som pensionist i DK, i forhold til hvad han koster som exporteret til tyrkerland, ville være interessant.

  Stem NB! SIAD!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*