Ejer nævnt i Panama-papirerne, næsten ingen indtægter i årevis og kæmpe millionunderskud : Kommune indgår alligevel aftale med russisk-kontrolleret firma

Foto : Hjørring Rådhus
Del artiklen her:

Samtidig må det anses for iøjnefaldende, at Cekura A/S i sine referencer nævner Aarhus Kommune, selv om at østjyderne kun har købt ydelser for få tusinde kroner.

Tilbage i 2015 og 2016 trak det overskrifter over det meste af verden, da der skete offentliggørelse af de såkaldte Panama Papers. Et datalæk fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der med base i Panama havde hjulpet flere tusinde internationale klienter, med at stifte og drive firmaer fra 2det centralamerikanske land – typisk omtalt som skuffeselskaber.

Opmærksomheden omkring advokatfirmaets interne dokumenter omhandlede først og fremmest det, som blev anset for skatteunddragelse og hvidvaskning. Det ud fra betragtninger om, at der for mange af de udenlandske kunders vedkommende var tale om ulovligheder, da de brugte Panamas lempelige skattelovgivning til eksempelvis uretmæssigt ikke at betale skat til deres hjemlande.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Fra den danske venstrefløj medførte afsløringerne krav om, at der for alvor skulle gøres op med brugen af selskaber og forretningsmænd, der enten direkte eller indirekte forbindes til brugen af tvivlsomme skattelysselskaber.

Et krav der først og fremmest angik det offentlige Danmark, som ikke skulle indgå aftaler med virksomheder eller privatpersoner, der eksempelvis var nævnt i Panama-papirerne.

Del af forside af aftale indgået mellem Hjørring Kommune og Cekura A/S

 

Russisk ejet selskab ledet fra København

Alligevel kan Journalista.dk på baggrund af opnåede aktindsigter afslører, at det synes sket i forhold til selskabet Cekura A/S med base i København. Det har nemlig indgået en aftale med Hjørring Kommune om, at det skal stå for en del af kommunens vagttjeneste. Det være sig først og fremmest hvor nordjydernes ældre indbyggere har brug for hjælp, hvorefter det i høj grad er op til Cekura A/S at sørge for, at opkaldene bliver sendt de rigtige steder hen.

Læs også : Hjørrings borgmester kørt rundt med stil : Delegation på 9 lejede bus til 47 – for mindre formue

Det på trods af at firmaet hovedsageligt er ejet af russeren Oleg Reps, der ifølge BiQ, en database specialiseret i at følge ejerskaber og bestyrelsesposter i danske selskaber, sidder på mellem 66.7 procent og 90 procent af ejerskabet. Desuden har selskabet ifølge BiQ en række mindretalsaktionærer, der også alle sammen er helt eller delvist hjemmehørende i Rusland.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Det er dog ikke kun i Danmark, at Oleg Reps har investeret i selskaber. Således har han eksempelvis også interesser i Denmark Alliance Corp, hvilket er årsagen til, at han er nævnt i Panama Papers.

Senest offentliggjorte regnskaber for Cekura A/S

 

Minimal indtægt – men markante udgifter over en flerårig periode

Det interessante i forhold til Cekura A/S må dog ikke kun anses for at være Oleg Reps deltagelse, men også de faste og meget store underskud, som selskabet har opbygget de seneste år. Således har der reelt været tale om, at selskabets indtægter har været noget nær ikke-eksisterende – mens udgifterne omvendt har været iøjnefaldende.

Læs også : Foto med stjernerne, sportsmuseum og kæmpebus : Hjørrings borgmester brugte 15.000 kroner på basket-ball-kamp

Således fremgår det af de 5 senest offentliggjorte årsregnskaber for Cekura A/S, at det i denne periode har tabt 42.239.548 kroner. Det vel og mærke ved at det bedste år Cekura A/S har haft i denne periode var i 2018, hvor underskuddet lød på 7.274.218 kroner. Underskud der først og fremmest skyldtes, at indtægterne for Cekura A/S var anderledes overskueligt. Det drejer sig eksempelvis om regnskabsåret 2019, hvor firmaet ifølge sine regnskaber blot havde indtægter for lige under 200.000 kroner.

Læs også : Lukker plejehjem og hæver skatten : Hyrer alligevel kendisjournalister for 440.000 kroner til onlinemøder denne weekend

Hvor begrænsede indtægter firmaet ejet af Oleg Reps har kunnet fremvise de seneste år, kan også ses ved referencerne Cekura A/S opgiver på sin hjemmeside. Det drejer sig blandt andet om Aarhus Kommune, som ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos østjyderne, kun indenfor de 5 seneste år har købt ydelser af Oleg Reps virksomhed for under 1.000 kroner.

Fakturaer fra Cekura A/S til Aarhus Kommune og eksempler på firmaets priser

Del artiklen her:




1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*