Bwalya Sørensen påstod alle indtægter gik til Black Lives Matter – men får udbetalt honorar som løn til sig selv

Del artiklen her:

Da Bwalya Sørensen deltog i et arrangement hos Kunsthal Charlottenborg var det ikke hendes organisation der modtog betalingen, men i stedet hende selv.

Når talen er faldet på økonomien i den danske udgave af Black Lives Matter, har det i forskellige sammenhænge igen og igen lydt fra lederen Bwalya Sørensen, at alle de penge hun er med til at tjene, går direkte til organisationen. Det for at sikre at der sikres så mange midler til muligt, for at den marxistisk-funderede bevægelse kan opfylde sine politiske ambitioner.

Udtalelser der er faldet til en række medier i forlængelse af, at der har været stor tvivl om, hvordan økonomien er opbygget hos Black Lives Matter. Således er organisationen tidligere blevet afsløret i, at den ikke fulgte indsamlingsreglerne, da der ikke var sket tilmelding til Indsamlingsnævnet i forbindelse med en række demonstrationer. Her kunne deltagerne ifølge forskellige opslag støtte med et kontant bidrag, hvilket eksempelvis kunne ske via mobilepay.

Læs også : Korruptionsramt del af Forsvaret lukker ned : Skjuler oplysninger om nedgravning af mink

Men nu viser aktindsigter opnået af Journalista.dk samtidig, at det synes at være Bwalay Sørensen, der selv modtager honorarer, når hun er ude og holde foredrag – og således som minimum ikke direkte Black Lives Matter.

Udgifter afholdt af Kunsthal Charlottenborg i forbindelse med arrangementet Efterrystelser august 2020

 

Taler ved arrangement på statsfinansieret kunsthal

Det fremgår af bilag udleveret af Kunsthal Charlottenborg i forbindelse med et arrangement, der blev afholdt i august måned sidste år. Det under titlen Efterrystelser, hvor fokus var på eksempelvis foredraget Manifestationer af sort ulydighed.

Læs også : Kriminalforsorgen bruger 1.281.250 kroner på podcast – men nægter at fortælle hvad pengene er gået til

Det blev afholdt af Mai Takawira, der modtog 5.000 kroner for sin indsats. Eller det dobbelt af, hvad Bwalay Sørensen blev aflønnet med for sin deltagelse. Således lød honoraret på 2.500 kroner, hvilket blev udbetalt som løn direkte til Black Lives Matter-lederen selv, og således ikke til hendes organisation.

Læs også : Tog på luksushotel 9 dage midt i sommerferien : Politiker fyrede den – igen – af på skatteydernes regning

På Journalista.dk har vi ad forskellige veje forsøgt at komme i kontakt med Bwalay Sørensen for at få oplyst, hvorfor hun offentligt fastholder at det er Black Lives Matter, der modtager hendes optjente honorarer – når det i stedet tilsyneladende er hende selv.

Men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Udgifter afholdt af Kunsthal Charlottenborg i forbindelse med arrangementet Efterrystelser august 2020

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*