Mette F sendte privatfly efter IS-børn – for mange hundrede tusinde skattekroner

Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for skatteyderne, da regeringen anført af statsminister Mette Frederiksen fandt det nødvendigt at reagere på et stort pres, ved at hente 18 børn tilbage til Danmark fra al-Roj-lejren i Syrien.

Et af de store politiske sværdslag for den rent socialdemokratiske regering der sad på magten frem til Folketingsvalget i 2022, var spørgsmålet om hvad der skulle ske med 18 børn bosat i flygtningelejren al-Roj i Syrien.

Et sted de opholdt sig, efter deres mødre alle med dansk statsborgerskab, havde tilsluttet sig Islamisk Stat – for efterfølgende først at ende i flygtningelejren og bagefter at kræve at komme tilbage til Danmark sammen med deres børn.

Hjemtagningen af de 18 børn skete i forlængelse af, at Mette Frederiksen ellers igen og igen havde fastslået, at det ikke ville komme til at ske. Det skyldtes blandt andet hendes udtalte opfattelse af, at børnenes mødre havde bragt sig selv i en position, hvor de ikke kunne forvente at få hjælp fra den danske stat.

Alligevel skete hjemtagelsen af børnene i 2022 kun få måneder før, at danskerne skulle til Folketingsvalg.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*