Skærer ned på syge og gamle: Kommune giver alligevel systemadministrator millionløn

Del artiklen her:

På trods af at borgmesteren varslede besparelser på administrationen i forbindelse med en større sparerunde, er der alligevel luft i budgettet til markante lønninger i Hedensted Kommune – eksempelvis til systemadministratoren Kim Rex Bengtsson.

Spørger man den politiske og administrative top hos Hedensted Kommune, har den økonomiske situation i den jyske kommune de seneste år, langt fra været nogen dans på roser. Det kan blandt andet ses på de udtalelser, som borgmester Ole Vind kom med efteråret 2022 i forbindelse med indgåelsen af budgetforliget for 2023.

Således udtalte Venstremanden til statsmediet TV Syd, at besparelser på omkring 100 millioner kroner ikke var ønskelige, men i stedet nødvendige :

– Det er ikke en fest at lave så store besparelser, men det er en nødvendighed for at få balance i vores økonomi.

Fra Ole Vind lød det i den forbindelse, at der ikke kun ville komme væsentlige nedskæringer indenfor fx handicapområdet. Men at sparekniven også ville blive svunget, når det handlede om administrationen.

Det er dog langt fra nødvendigvis til at se på de lønninger, som embedsmændene udbetales i den ellers ifølge eget udsagn hårdt økonomisk udfordrede kommune. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hedensted Kommune, at det ikke kun er kommunens direktion, som kan se iøjnefaldende lønninger gå ind på kontoen.

Det drejer sig eksempelvis også om Kim Rex Bengtsson, hvis stillingsbetegnelse er netværks- og server-administrator i Hedensted Kommune. Et job han i 2023 fik 1.037.031 kroner for at udfører, når der sker medregning af pensionsindbetalingerne, skatteyderne sidste år blev pålagt at betale til ham.

Hvilket dog langt fra er et lønniveau, som er nyt for it-medarbejderen.

Således fremgår det af aktindsigterne fra Hedensted Kommune, at Kim Rex Bengtsson i 2019, 2020, 2021 og 2022 tjente henholdsvis 986.913 kroner, 967.349 kroner, 978.002 kroner og 1.017.305 kroner.

 

Andre artikler om Hedensted Kommune

Efter gigantisk fiasko med ungdomsserie – nabokommune bruger en million kroner på næsten identisk produktion

Kommunaldirektør ekspert i bonusser : Pension sikret med endnu en kæmpe ekstraudbetaling

Skærer ned på kernevelfærden – men brænder over 600.000 kroner af på vejfest

Kommune betalte 4.000 kroner i minuttet for TV2-promovering

Hedensted Kommunes oplysninger om lønforholdene for Kim Rex Bengtsson

Del artiklen her:




1 Comment

 1. Det samme i Sorø kommune.

  Ansætter tre direktører, bag politikerne, dem der styrer dem, hvilket er ikke demokrati, og hvis ‘tjenester’ vi ikke har brug for, at det nærmest lyder som en joke, hvis det ikke var for virkeligt,

  ‘hvor mange direktører skal komunen bruge for at skrue en pære op?’
  I Sorø kommune, hele tre direktører!

  Een af dem en velfærdsdirektør, der har kun eet job, at reducere velfærden for borgerne, her de mest syge, ældre, udsatte altså.

  Så vi betaler mere, vi får mindre, og de bliver der flere af of får mere ud af vores eget arbejde og penge. God deal!

  Hvornår vågner soranerne op? hvornår vågner danskerne op?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*