Kommunaldirektør ekspert i bonusser : Pension sikret med endnu en kæmpe ekstraudbetaling

Del artiklen her:

Hedensted Kommunes kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, har gjort det til et speciale at få forlænget sine årsmålskontrakter. Hver gang har det sikret ham særdeles iøjnefaldende bonusser, hvilket også snart bliver tilfældet igen.

Hedensted Kommune

– Så er det reelt en skjult fastansættelse, hvor man har dække til at give mere i løn og andre begunstigelser.

Sådan lød det fra Henning Jørgensen, professor i arbejdsmarkedsforhold ved Aalborg Universitet, overfor TV Syd i oktober 2017 i forbindelse med, at han overfor det statslige medie kommenterede på afsløringer om lønforholdene for Hedensted Kommunes kommunaldirektør, Jesper Thyrring Møller. Det grundet kommunaldirektørens opnåelse af to store bonusser på sammenlagt 1.7 millioner kroner, for to gange at have opfyldt sine ansættelseskontrakter. Det skyldtes åremålskontrakter, som Jesper Thyrring Møller flere gange havde fået forlænget af Hedensted Kommune.

Læs også : Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

Men skatteyderne skal dog ikke regne med, at det af den grund er slut med at skulle betale store bonusser til Jesper Thyrring Møller. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hedensted Kommune, har han nemlig udsigt til endnu en.

Hedensted Kommunes oplysninger om kommende bonus til Jesper Thyrring Møller

 

Direktørkontrakter sikrer ved fyring

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk sker det, hvis Jesper Thyrring Møller stadig er ansat i Hedensted Kommune den 31. januar 2020. Det grundet endnu en åremålskontrakt, hvor det på forhånd er bestemt i hvor lang tid, at ansættelsen varer. Omvendt kan den tidsbestemte ansættelse i princippet forlænges uden begrænsninger, ligesom der normalt også vil blive udbetalt en større bonus til medarbejderen, hvis han eller hun stadig er ansat, når kontrakten udløber.

Læs også : Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser

For Jesper Thyrring Møller betyder det, at han den 31. januar 2020 kan se frem til en bonus på i størrelsesordenen 645.685 kroner. Et beløb der også indeholder pensionsindbetalinger, som han modtager fra sin mangeårige arbejdsplads.

Læs også : Sparket ud efter 7 måneder : Embedsmand scorer endnu flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse til januar

Skulle kommunaldirektøren blive fyret inden da, behøver han dog ikke af den grund at frygte for at lide økonomisk nød. For direktørkontrakter hos landets kommuner sikrer som tommelfingerregel nemlig minimum et års løn plus almindelige opsigelsesvarsler, hvis en kommune eksempelvis ønsker at skille sig af med sin kommunaldirektør før tid.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*