Grønlandsk regeringschef tog til partikongres hos Socialdemokratiet i Danmark – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Deltagelse i partikongresser er ikke noget, som politikere forventes at bruge skatteydernes penge på. Men det var tilfældet, da grønlandske Kim Kielsen besøgte Socialdemokratiets kongres i Aalborg.

– Det kommer til at give sig selv efter næste valg, for jeg tror, at danskerne kommer til at bakke op om, at udlændingepolitikken i Danmark bliver nødt til at blive ført på en måde, så vi kan begynde at følge med i samfundet.

Sådan lød det fra Mette Frederiksen, da den socialdemokratiske partiformand udtalte sig til TV2 i forbindelse med, at oppositionspartiet holdt sin kongres i 2016 i Aalborg. Det i forbindelse med en debat om kongressens helt store stridspunkt, som omhandlede socialdemokraternes holdning til flygtninge og immigranter.

Læs også : Spahoteller og flyvning på 1. klasse : Grønlandske politikere og embedsmænd brænder 800.000 kroner af på Kina-rejse

Med det hovedtema skulle man måske ikke umiddelbart tro, at det ville være logisk for den grønlandske regeringschef, siumutteren Kim Kielsen, at besøge Aalborg og Socialdemokratiets kongres, uanset at hans parti konsekvent støtter socialdemokraternes statsministerkandidat.

For i modsætning til Danmark, har Grønland nemlig en politik om, at man ikke ønsker at modtage flygtninge.

Rejseudgifter i forbindelse med Kim Kielsens deltagelse i Socialdemokratiets kongres i 2016 i Aalborg

 

Til partikongres på 1. klasse

Alligevel lagde Kim Kielsen i september 2016 vejen forbi Aalborg, for her at deltage i Socialdemokratiets kongres. Som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos det grønlandske Selvstyre fastslår, skete det ikke kun på skatteydernes regning. Siumut-politikeren fandt det også nødvendigt at rejse på høflighedsvisit hos socialdemokraterne på 1. klasse, hvor han også havde følgeskab af embedsmænd.

Læs også : Grønlands ”ambassadør” i USA scorer kæmpeløn på 1.157.002 kroner om året

Det skete på AirGreenlands såkaldte Nanoq-Class, hvilket var en væsentlig del af forklaringen på, at flybilletterne for turen til Danmark stod skatteyderne i 39.906 kroner. En pris der også inkluderede de billetter, som den grønlandske delegation gjorde brug af, da de skulle flyve fra København til Aalborg, for her at slutte sig til partifællerne.

Læs også : Danmarks Radios top langt fra alene : Selv kollegaerne på Grønland scorer millioner

Hertil kom forskellige udgifter på 7.950 kroner, hvilket blandt andet inkluderede overnatninger på et hotel udpeget af Socialdemokratiet, således at det i alt kostede 47.856 kroner, for at Kim Kielsen kunne deltage i en partikongres.

Rejseudgifter i forbindelse med Kim Kielsens deltagelse i Socialdemokratiets kongres i 2016 i Aalborg

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*