Byrådsmedlem : Mærkværdig aftale mellem bibliotek og Superliga-klub

Del artiklen her:

I Silkeborg er det en opgave for de kommunale biblioteker at støtte den lokale Superliga-klub Silkeborg IF, som er en privat virksomhed. Det med en fremgangsmåde, som kommer bag på et lokalt byrådsmedlem.

– Aftalens overordnede formål er at skabe et netværkssamarbejde mellem SIF Invest (Silkeborg IF, red.) og SB (Silkeborg Biblioteker, red.). Gennem samarbejdet ønsker parterne at profilere en lokal alliance mellem “sport” og “kultur” ud fra et fælles ønske om at markedsføre Silkeborgs potentialer og værdier.

Sådan lyder §1 i den aftale, som er indgået mellem Superliga-klubben Silkeborg IF og Silkeborgs kommunale biblioteker for 2017/2018-sæsonen. En aftale der ikke kun sikrer ansatte på Silkeborgs biblioteker gratis adgang til loungen på det nybyggede Jysk Park, hvor der blandt andet bydes på fri buffet og fadøl, deltagelse ved golfarrangementer og andre sociale sammenkomster, men også promovering i forbindelse med kampene i landets bedste fodboldrække. En aftale for hvilken skatteyderne årligt betaler 73.300 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 91.625 kroner inklusiv denne statslige afgift.

Læs også : Kommunerne forskelsbehandler Superliga-klubberne : Nogle får millioner andre får intet

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Silkeborgs kommunale biblioteker.

Fakturaer til Silkeborgs biblioteker fra Silkeborg IF

 

Byrådsmedlem undrer sig over konstruktion

Sponsoraftalen indgået mellem bibliotekerne og Superliga-klubben omhandler en mulighed for, at bibliotekerne kan tilbagekøbe den indgåede aftale. Et forhold der undrer Peter Sig Kristensen, byrådsmedlem i Silkeborg for Enhedslisten :

– Det er ikke en mulighed der gælder for Silkeborg Kommunes sponsorat, som står i 250.000 kroner om året eksklusiv moms. Der må da være noget synlighed eller andet, som vi som hel kommune kan tilbyde aktieselskabet til gengæld for den kvarte million, så også den store aftale går i nul samlet set? Et logo centralt placeret i byrådssalen, for eksempel?

Læs også : Odense Kommune brugte millioner på sponsorat af Superliga-hold – uden effekt

Peter Sig Kristensen undrer sig også over den pris, som man fra bibliotekerne i Silkeborg Kommune har betalt for at blive promoveret i forbindelse med Silkeborg IFs kampe :

I forhold til hovedaftalen mellem Silkeborg Kommune og aktieselskabet bag superligaklubben er vi hidtil blevet oplyst, at den reklame, vi får som kommune ud af aftalen, er alle pengene værd – og mere til – uden et køb tilbage hos kommunen. Nu får vi med biblioteksaftalen at vide, at den samme type reklame hos superligaklubben kun er noget værd i en noget-for-noget aftale. Det hænger ikke rigtig sammen for mig, at der gælder forskellig logik i de to aftaler. 

Læs også : Socialdemokratisk byrådsmedlem : Mine gratis fodboldbilletter rager ingen

Ifølge Peter Sig Kristensen er det også vigtigt at få fastslået, hvilke regler der i det hele taget gælder for sponsorater :

– Det er vigtigt at vi får fastlagt, hvilke regler der gælder for støtten til Silkeborg IF. Derfor har Enhedslisten i Silkeborg byråd spurgt borgmesteren om, hvilke krav der gælder for aftaler af denne type. På samme måde som vi også gerne vil have klarhed over, om vi fra kommunens side har indgået flere aftaler med superligaklubben end hovedaftalen og aftalen med Silkeborg Bibliotekerne.

Overfor Journalista.dk oplyser Silkeborgs biblioteker, at billetterne til Silkeborgs IFs kampe i Superligaen og deltagelsen i andre sammenkomster i forbindelse med kampene, alene har været arbejdsrelaterede.

Fakturaer til Silkeborgs biblioteker fra Silkeborg IF

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*