DR lovede at skære ned på kæmpe taxaforbrug : Brugte alligevel for mange millioner kroner i 2017

Del artiklen her:

Hos Danmarks Radio behøver en lang række medarbejdere bare at ringe efter en taxa, når de skal på arbejde eller tilbage til privaten. Det er en væsentlig årsag til, hvorfor statsmediet også i 2017 brugte mange millioner kroner på at køre i taxa.

Danmarks Radio

– Selvom det virker som mange penge over en årrække, synes jeg faktisk, vi bruger taxa med mådehold. Og vi vil jo gerne have, at gæsterne kommer igen i vores programmer.

Sådan lød det tilbage i sommeren 2016 til BT fra Lasse Bastkjær Jensen i forbindelse med, at Danmarks Radios kommunikationschef kommenterede på det forbrug, som det statslige mediehus havde haft i perioden mellem 2011 og 2015. Det på baggrund af Journalista.dks afsløringer om, at statsmediets medarbejdere og gæster disse år, havde kørt i taxa for i størrelsesordenen 30 millioner kroner. Afsløringer der efterfølgende fik Danmarks Radio til at melde ud, at man nu ville holde igen med forbruget af licensbetalte ture i hyrevogn.

Læs også : Danmarks Radio amok i taxaer : 30.000.000 kroner brændt af på 5 år

Men der synes dog at være langt fra ord til handling hos de statsansatte mediefolk, når det kommer til rent faktisk at skære markant ned på taxaforbruget. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de udgifter, som knyttede sig til denne transportform i 2017 hos Danmarks Radio.

DRs oplysninger om forbrug af taxaer i 2017

 

Bruger stadig mange millioner kroner på taxaer

De fremsendte opgørelser til Journalista.dk viser først og fremmest, at de markante udmeldinger i 2016 omkring afgørelse nedbringelse af det licensbetalte taxaforbrug, må anses for at være om ikke et slag i luften, så i hvert fald fremført langt mere bombastisk, end hvad resultatet blev.

Læs også : DR fortsat taxaamok : Kørte for mange millioner i 2016 – og det fortsætter i 2017

For selv om Danmarks Radio i 2017 skar omkring 1.4 millioner kroner af sit taxaforbrug i forhold til 2016, kunne Danmarks Radio alligevel fremvise en samlet regning for brug af hyrevogne på 4.376.493 kroner. Det i forhold til 2014, hvor regningen lød på 6.603.135 kroner, mens licensbetalerne i 2013 måtte punge ud med 6.483.135 kroner, for at betale DRs taxaregninger. En udgift der de seneste år har været sigende for, hvor store udgifter det statslige medie havde til taxakørsel, da man i 2011 og 2012 ifølge andre aktindsigter opnået af Journalista.dk kunne fremvise regninger på henholdsvis 6.144.186 kroner og 5.658.079 kroner.

Læs også : Taxaer rækker ikke : DR-top med tjenestebiler

Danmarks Radio har tidligere oplyst at det iøjnefaldende forbrug af taxaer skyldes, at man har medarbejdergrupper, hvis overenskomster sikrer dem, at licensbetalerne er pålagt at betale for kørsel frem og tilbage mellem hjemmet og arbejdspladsen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*