2.1 million kroner i årsløn til direktør – hvis offentlige trafikselskab bløder økonomisk og skærer kraftigt ned på ruterne

Movias pressefoto af administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen
Del artiklen her:

Samtidig med at Movia er tvunget til kraftige besparelser på sin drift, bliver der holdt lønfest på ledelsesgangen hos det offentlige trafikselskab.

Hvis du er bruger af offentlig transport i Storkøbenhavn, har du uden tvivl bemærket, at der er blevet længere mellem busserne. Det skyldes de store nedskæringer, som det offentligt ejede og politisk kontrollerede selskab Movia, har været igennem det seneste års tid.

Således blev selskabet af Region Hovedstaden sidste forår pålagt, at det skulle finde besparelser for 20 millioner kroner. Det vel og mærke på et tidspunkt, hvor coronakrisen endnu ikke for alvor var slået igennem i forhold til det stærkt faldende passagertal, som har ramt den kollektive trafik.

Læs også : Direktør fik 335.000 kroner i fratrædelsesgodtgørelse – hvorefter hun blev genansat til sin statsministerløn

I hovedstadsområdet har det eksempelvis betydet, at der er skåret kraftigt ned på flere busruter – hvis de da ikke er blevet lukket. En konsekvens der omvendt ikke har kunnet mærkes hos Movias topledelse, hvor selv statsministeren må give fortabt, når det drejer sig om aflønning.

Movias opgørelser over 2020-aflønningen af sin ledelse

 

Bedre lønninger end til statsministeren og menige ministre

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Movia, at det ikke kun er selskabets administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen, skatteyderne tvinges til at betale en iøjnefaldende løn. Det samme gør sig også gældende for en række af selskabets andre ledende medarbejdere, hvis lønforhold ligger på samme niveau som menige ministre.

Læs også : Kommunalt selskab dækkede over dømt dommer der behandlede dets sager – nu er begrundelsen for hemmeligholdelse blevet underkendt

Sker der medtagelse af pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren, tjente Dorthe Nøhr Pedersen således i 2020 i alt 2.101.150 kroner. Eller hvad der i runde tal svarer til, at hun sidste år tjente en halv million kroner mere end Danmarks statsminister.

Læs også : Ligeglad med kritik af sine lønninger : Kommunal forsyningschef tjener nu over 2.1 million om året – efter kæmpe bonus

Markante aflønninger var der sidste år hos Movia også til plandirektør Per Kåre Gellert og ressourcedirektør Eskil Toft Thuesen, der havde en samlet indtjening på henholdsvis 1.339.559 kroner og 1.423.103 kroner. Dermed blev de begge aflønnet bedre end transportministeren, som i 2020 måtte tage til takke med lige under 1.3 millioner kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Flot. Det er vel rundt regnet 240kr i timen, hvis man arbejder hver dag inkl helligdage i 24 timer.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*