Ligeglad med kritik af sine lønninger : Kommunal forsyningschef tjener nu over 2.1 million om året – efter kæmpe bonus

Del artiklen her:

Hos Hillerød Forsyning kan det godt være, at der er udfordringer i forhold til at få sorte tal på bundlinjen. Men det afholder ikke selskabets ledelse fra lønninger, som selv en statsminister må kigge misundeligt efter.

Hos Hillerød Forsyning er de godt kørende – i bogstaveligste forstand. Således har Journalista.dk tidligere kunnet afsløre at ledelsen af det kommunale forsyningsselskab, har gjort brug af en Jaguar. Det vel og mærke som firmabil, så embedsmændene på den måde kunne blive fragtet standsmæssigt rundt i forbindelse med udførelsen af deres arbejde.

En afsløring der kom i forlængelse af, at Hillerød Forsynings embedsmænd havde været udsat for omfattende lokal kritik af deres lønninger. En omtale forsyningsselskabet mente var så skadelig, at det ligefrem skred til politianmeldelse mod en af sine mest udtalte kritikere.

Læs også : Jaguar som firmabil – og årsløn på 1.722.902 kroner : Direktør for presset kommunalt forsyningsselskab fyrer på den af på skatteydernes regning

Derfor skulle man måske også tro, at Hillerød Forsyning ville have været tilbageholdende i forhold til at udbetale sig selv iøjnefaldende lønstigninger. Specielt i 2020 i forlængelse af, hvor stor kritikken de forudgående år havde været i Hillerød og omegn.

Hillerød Forsynings oplysninger om lønforholdene for sine to højest placerede medarbejdere i 2019 og 2020

 

Kæmpe lønforhøjelser til ledelsen – på trods af økonomiske udfordringer

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hillerød Forsyning, må dette dog langt fra anses for at være tilfældet. Således har lønudgifterne fået endnu et hak op ad for selskabet, der endda for nylig var nødsaget til at hæve priserne, for at undgå at få et driftsresultat i minus.

Læs også : Forsyningsselskab shopamok i møbler : Køber stole for 400.000 kroner – og papirkurve for 27.000 kroner

Således viser de fremsendte opgørelser, at den øverst placerede embedsmand, Søren Støvring, i 2020 i alt modtog en aflønning på 2.101.437 kroner. Et beløb der indeholder en bonus på 186.971 kroner, hvilket var med til at gøre, at han steg næsten 200.000 kroner i løn i forhold til 2019. Det efter at han i 2015 måtte tage til takke med en årsløn, der inklusiv pensionsindbetalinger stod skatteyderne i 1.529.790 kroner.

Læs også : Kritiker offentliggjorde gigantløn for direktør hos kommunalt selskab – hvorefter det meldte ham til politiet

En markant lønfremgang har der også været til Carsten W. Hansen, der har rang af økonomidirektør hos Hillerød Forsyning. Således lød hans samlede lønpakke i 2020 på 1.321.490 kroner. Dermed har han indenfor få år sikret sig en lønforhøjelse på over 300.000 kroner, da hans samlede indtjening i 2015 stod skatteyderne i 1.009.766 kroner.

Hillerød Forsynings oplysninger om lønforholdene for ledende medarbejdere 2015-2020

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Gad vide, hvad han egentlig laver for alle de penge? Han må jo være et kæmpe geni og meget dygtigere end sine ansatte, der faktisk tager prøver og har faglig kompetence til at lukke en brønd pga. gift i vandet. Han må også have en masse rige venner, der bekræfter ham i, at alle de penge er helt i orden at hive ud af skatteyderne.

  2. Grotesk! Hvem står de til ansvar for? En politisk udpeget bestyrelse?? De er da nødt til at tage aktion nu, for det skriger til himlen.

  3. I går talte jeg i telefon med en ansat som var sat til at dysse mig ned, der kom dog mange spændende oplysninger frem i løbet af samtalen, for hun var klædt på til at svare på tiltale. Hillerød Forsyningens affaldsordning som er landets Langt dyreste Er netop nået op på 50% genanvendelse af det indsamlede, lad mig lige tilføje at projektet blev politisk vedtaget i 2014. Og at det genandvendelige affald transporteres over landegrænser for at blive forarbejdet, resten bliver sejlet til Kina, STOP lige engang hvordan kan vi i klimakrisens navn tillade os det, sikke noget svineri. Jeg tillod mig at kritisere forsyningen for at det er deres ansvar at følge affaldet til sidste led, forsyningens svar var at alt affald blev fragtet til vestforbrændingen som så overtog ansvaret for den videre proces. Jeg vil ikke mene at de er pengene værd, og jeg sidder tilbage med en oplevelse af at Hillerød forsyning bare skubber ansvaret videre. Det er ikke det jeg betaler og sortere for. Mvh Thomas

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*