Jaguar som firmabil – og årsløn på 1.722.902 kroner : Direktør for presset kommunalt forsyningsselskab fyrer på den af på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Det er hverken til at se på lønningerne eller valget af firmabil, at Hillerød Forsyning har haft så store økonomiske udfordringer, at det kommunale monopolselskab har været nødsaget til at hæve sine priser.

juristkontoret

– Det har jeg ingen holdning til.

Sådan lød det kortfattede svar fra Peter Frederiksen, byrådsmedlem for Venstre i Hillerød Kommune og formand for kommunens Børne-, Familie- og Ungeudvalg og medlem af dets økonomiudvalg, overfor Journalista.dk, da lokalpolitikeren kommentere på Journalista.dks afsløring af, at ledelsen for det kommunale Hillerød Forsyning havde gjort brug af en Jaguar som firmabil.

Et forbrug af skatteydernes midler, der blandt andet skal ses i sammenhæng med, at Hillerød Forsyning de seneste år har været udfordret på økonomien. Således så man sig tidligere i år nødsaget til at hæve priserne på sine monopolprodukter, for at undgå at stå tilbage med røde tal på bundlinjen.

Læs også : Fabriksny Jaguar og flåde af andre luksusbiler : Kommunale forsyningsfolk med dyr smag på skatteydernes regning

Men brugen af ikke kun en Jaguar men også andre luksusbiler til at transportere Hillerød Forsynings ledelse rundt i det storkøbenhavnske område, er dog ikke det eneste forhold, der må anses for at være iøjnefaldende. Aktindsigter opnået af Journalista.dk hos det kommunale selskab viser således, at det de seneste år desuden har udbetalt en række meget store og stærkt stigende lønninger.

Hillerød Forsynings oplysninger om lønforholdene for sine ledende medarbejdere

 

Lønfest på presset kommunalt selskabs direktionsgang

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at man hos Hillerød Forsyning har medarbejdere, hvis lønforhold er på den gode side af millionen. Ikke kun i forhold til direktøren Søren Støvring, men også andre ledende medarbejdere hos det kommunale selskab.

Læs også : Forsyningsselskab med monopol brænder millioner af kroner af på nye møbler – hvorefter det hæver priserne

Den lønmæssige topscorer er måske ikke så overraskende Søren Støvring, der i 2019 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger modtog en samlet aflønning på 1.722.902 kroner. Det efter, at han i 2015 måtte tage til takke med en indtægt på 1.539.790 kroner. Eller hvad der svarer til en betaling, der i 2019 oversteg Danmarks statsminister, hvis årlige aflønning står skatteyderne i omkring 1.6 millioner kroner.

Læs også : Forsyningsselskab shopamok i møbler : Køber stole for 400.000 kroner – og papirkurve for 27.000 kroner

I 2019 var der også millionlønninger til de andre ledende medarbejdere Carsten W. Hansen og Peter Underlin, der samlet blev aflønnet med henholdsvis 1.138.892 kroner og 1.046.973 kroner. Det efter at de begge indenfor de seneste år ligesom Søren Støvring har opnået markante lønforhøjelser. Det samtidig med, at Hillerød Forsyning har haft udtalte økonomiske udfordringer.

Del artiklen her:
3 Comments

 1. Det er jo samfundsøkonomisk rentabelt at der sidder en kæmper flok pampere og beriger sig på varmekundernes bekostning

 2. Samlet indkomst for de skamløse individer på listen ca 6,8 mio
  Hillerød har ca 50,000 indbyggere

  Hver borger betaler dermed ca 136kr om året til de 6 personer på listen

  Man kunne sandsynligvis uden videre fyre 3 af dem og skære i lønnen til resten ,så Hillerøds borgere endte med en regning i farvandet 2-2,5 mio.

  Udlicitering af visse funktioner til Indien ville også være oplagt

  Hvordan kan man være så grisk og så tage sig selv alvorligt?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*