Alt lige fra tarmproblemer, diskusprolapser til gigt kan ifølge en alternativ behandler afhjælpes, hvis der gøres brug af en behandlingsform, som ifølge behandleren bygger på intet mindre end 3.000 års viden.
Alternativ behandling defineres ofte som behandlingsformer, der ikke er blevet eller kan føres bevis for. Hvilket omvendt er tilfældet indenfor fx sygehusvæsenet, hvor patienterne gennemgår dokumenterede forløb.
Netop den manglende dokumentation for behandlingsforløb gør, at offentlige myndigheder normalt går i en meget lang bue uden om alternative behandlere. Det fx ud fra betragtninger om, at udokumenterede behandlingsformer kan medfører yderligere problemer end allerede eksisterende for patienten – hvorfor det offentlige ikke skal finansiere alternative behandlinger.
Der findes dog undtagelser til den ellers absolutte hovedregel om, at hvis man vil til alternative behandlere, må man selv betale. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Køge Kommune.
Betaling for at få træning i brug af klippekort
Ifølge de fremsendte bilag har sjællænderne eksempelvis investeret i behandlinger fra firmaet PassuSego, der ifølge sin hjemmeside mener, at man ved at lytte til patientens krop, kan finde frem til mulige behandlinger :
– PassuSego er en behandlingsform hvor vi lytter til din krop, og har nogle redskaber til at oversætte dette, så også du forstår det. Vi tror på at vi skal finde årsagen til din problemstilling, frem for at behandle symptomet.
Hvilket ifølge firmaet skal ses i sammenhæng med, at fysiske og psykiske problemer tilsyneladende hører sammen :
– I PassuSego kropsterapi bruger vi specielle teknikker og indfølingsmassage sammen med åndedrætsøvelser til at løse fysiske og psykiske problemtikker. Det er vores overbevisning at det fysiske og psykiske hænger uløseligt sammen.
Ifølge klinikkens hjemmeside drejer det sig eksempelvis om gigt, stress, slidgigt, tarmproblemer og sågar diskusprolapser, som kan løses ved behandlingsformen.
Læs også : Slotsophold og gourmetrestauranter : Kommuner brænder millioner af på spareseminarer – hvert år
Blandt de indkøb som Køge Kommune de seneste år har foretaget hos klinikken, kan nævnes et klippekort til 11.900 kroner, hvoraf de 900 kroner gik til såkaldt ”klippekort træning”.
Kommunen har dog ikke ønsket at oplyse nærmere om, hvem der modtog behandlingerne – og hvorfor dette præcist skete.
Vær den første til at kommentere