Det var ikke kun omkring 5 procent af de tildelte midler, der faktisk gik til hovedformålet, som coronahjælp blev udbetalt til. Det var nemlig heller ikke kun de unge og ukendte musikere, der blev hyret til en koncertrække.
Hvis du kender en smule til dansk popmusik i 90erne, husker du uden tvivl duoen Souvenirs bestående af sangerinden Sofie Bonde og guitaristen Nils Torp. Blandt de største hits kan nævnes Jeg hader Susanne, Jeg troed’ du var hos Michael og Han tog et nattog, der alle daterer sig tilbage til begyndelsen og midten af 1990erne.
På trods af at Souvenirs har været på banen i tre årtier, var det alligevel et af de bands, som KORMA, Aalborgs såkaldte kompetencecenter for rytmisk musik, hyrede i forlængelse af udbetalingen af en støtte på 300.000 kroner fra en coronafond under Aalborg Kommune. Vel og mærke en støtte, der ifølge ansøgningen og den efterfølgende bevilling, hovedsageligt skulle gå til ombygningen af en kassevogn til en mobil scene :
– En omdannet ladvogn/kassebil skaber rammen om for en mobil scene hvor musikere/vækstlagsmusikere, kan komme og spille hvor som helt i kommunen – torvedage, byfester, festivaler, aktiviteter nede ved haven. Bilen udstyres med et lydanlæg, backline og generator. Det er en billig måde at skabe aktivitet på enten med en 30 min performance og så videre til næste by eller 3-4 timers program.
Det dobbelte af hvad andre måtte tage til takke med
Samtidig var det ifølge ansøgningen udtalt formål, at det var nye og forholdsvist ukendte navne, som skulle være KORMAs fokus :
– On the road – en mobil scene til vækstlagsmusikere.
Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos KORMA, var det dog Souvenirs, der fik den største aflønning for at deltage i den stribe af koncerter, som tilskuddet på 300.000 kroner næsten uden undtagelse gik til.
Det skyldes at bandet modtog 12.000 kroner for at afholde en sommerkoncert i Limfjordsbyen Hals, hvilket skete i 2021. Det i modsætning til langt størstedelen af de andre musikere og bands, som deltog i KORMAs koncertrække, der typisk måtte tage til takke med maksimalt det halve.
Vær den første til at kommentere