Kommune bruger kvart million på kurser i kunstterapi – og skærer ned på sine svageste

Del artiklen her:

Jobmarkedet for kunstterapeuter er formentligt til at overskue. Alligevel har en midtjysk kommune haft store udgifter forbundet med, at sende flere af dens indbyggere på uddannelser indenfor området.

Årlige besparelser for 40 millioner kroner.

Sådan lød konklusionen i efteråret, da politikerne i Ikast-Brande Kommune indgik budgetforliget for 2023. Et krav om nedskæringer der kommer i forlængelse af andre forudgående år med en så stram økonomi, at den midtjyske kommune løbende har set sig nødsaget til at skære ned på områder, der typisk omtales som kernevelfærd – hvilket først og fremmest vil sige kommunens børn, ældre og syge.

Læs også : Busindpakning til den store guldmedalje : Ikast-Brande bruger kvart million på folie til håndboldbus

Alligevel har Ikast-Brande Kommune de seneste år afholdt, hvad der må anses for en række iøjnefaldende udgifter. Eksempelvis i forhold til kurser, som indbyggerne løbende bliver sendt på.

 

Speciale i at ”stabilisere din personlige udvikling igennem egne kreative aktiviteter”

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ikast-Brande Kommune, at den de seneste år, har været fast kunde hos Institut for Kunstterapi beliggende i Bredsten tæt på Vejle. En privat uddannelsesvirksomhed som ifølge sin hjemmeside, har specialiseret sig indenfor blandt andet at ”stabilisere din personlige udvikling igennem egne kreative aktiviteter”.

Læs også : Kendiskunstner scorer 8 millioner kroner for at udsmykke kirkerum – på supersygehus hvor byggeriet sejler

Et område der indgår i kunstterapiuddannelsen, som Ikast-Brande Kommune eksempelvis i de sidste dage af 2021 betalte for, at flere borgere kunne følge. Således kunne Institut for Kunstterapi her sende en faktura på 22.250 kroner, som ud over en kursusafgift også inkluderede kaffe, the, kage og frokost for 3.000 kroner.

Læs også : Bruger million på kunst – mens eleverne forsvinder og lærerne fyres

Samlet har Ikast-Brande Kommune indenfor de seneste 5 år betalt 248.200 kroner, for at flere af midtjydernes indbyggere har fået kurser i kunstterapi. Det skyldes eksempelvis, at det i januar modtog fakturaer fra Institut for Kunstterapi på to gange 43.750 kroner.

Fakturaer fra kunstterapiuddannelse til Ikast-Brande Kommune
Fakturaer fra kunstterapiuddannelse til Ikast-Brande Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*