Universitet med gigantisk bureaukrati : 43 direktører – og et kæmpe antal chefer

DTUs pressefoto af universitetsdirektør Claus Nielsen
Del artiklen her:

Det er langt fra kun selve undervisningen der er fokus på hos Danmarks Tekniske Universitet. For bag kulisserne har organisationen vokset sig så stor, at direktørerne på det nærmeste står i kø.

Et af Danmarks helt store uddannelsescentre ligger placeret nord for København, hvor Danmarks Tekniske Universitet, typisk forkortet DTU, har sit hovedkontor. Et universitet med i størrelsesordenen 6.000 ansatte, hvoraf lidt over 1/3 er forskere.

Bag de resterende 2/3 gemmer der sig blandt andet et stort antal medarbejdere, som kun har begrænset forbindelse til universitetets kerneydelse – undervisning og forskning. For i langt højere grad end hvad tilfældet er hos eksempelvis Aarhus Universitet og Aalborg Universitet, har DTU ansat et meget stort antal ledende medarbejdere.

Læs også : Så stort på budgettet : Luksushotel med privat strand og afholdelse af gigantisk brunch – kommune brugte kvart million kroner på Frankrig-tur

Forhold der fremgår i aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos DTU. Ligesom vi også har opnået lignende aktindsigter, hos landets andre universiteter.

 

Millionlønninger – selv til de lavest placerede i direktør-hirakiet

På minimum ét punkt er DTU førende, når det handler om bureaukrati. Nemlig i forhold til antallet af direktører, som hos DTU nærmeste synes at være eksploderet de seneste år.

Læs også : DR ansætter endnu en direktør med millionløn – tjener mere end kulturministeren

Således oplyser det tekniske universitets presseafdeling i en email til Journalista.dk, at der aktuelt er 43 af slagsen :

– Vi aktuelt har 6 med stillingsbetegnelsen ”Direktør”. Vi har derudover 37 yderligere hvor ordet ”Direktør” indgår i stillingsbetegnelsen, f.eks. Institutdirektør, Koncerndirektør, Underdirektør, Vicedirektør.

Det er dog ikke kun titlen direktør, der er eksklusiv. Selv for de nederste i direktørhirakiet, følger der ganske fornuftige aflønninger med. Det drejede sig i 2022 eksempelvis om viceinstitutdirektøren Tine Rask Licht, der sidste år i alt kunne se 1.003.939 kroner gå ind på sin samlede lønkonto, når der sker medregning af arbejdsgiverbeltalte pensionsindbetalinger og engangsvederlag i form af eksempelvis bonusser.

Læs også : Champions League-fodbold, natklubbesøg og legendarisk restaurant : Odense Havn slog sig løs på skatteydernes regning i Sevilla

Under direktøren er samtidig et stort antal chefer ansat på DTU.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*