Festen fortsætter på DR : Ekstra ferie og orlov med løn – oven i kæmpe lønforhøjelser

Del artiklen her:

Danmarks Radios journalister er ikke kun blandt branchens absolut bedst lønnede. De har nu også sikret sig yderligere goder, når det handler om fri fra arbejde – både når det handler om dem selv og familien.

14 stillinger skal nedlægges på BT, mens der for fremtiden bliver 16 færre ansatte på Berlingske.

Sådan lød udmeldingerne den forgangne uge fra Berlingske Media, der ligesom landets andre tilbageværende private medier i disse år, kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes. Afskedigelsesrunder der svarer meget godt til, hvad eksempelvis også Jysk-Fynske Medier har været igennem på det seneste.

Men samtidig med at de private medier nærmest kæmper en overlevelseskamp, er der helt andre økonomiske rammer på statsmediet Danmarks Radio. For her har dets statsansatte journalister og administrativt personale, netop sikret sig iøjnefaldende lønforhøjelser.

Læs også : Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

Lønforhøjelser som Tine Johansen, formand for Danmarks Journalistforbund, overfor Journalisten har beskrevet som ”markante”. Det skyldes lønstigninger over de næste to år på 6.04 procent, hvoraf halvdelen trådte i kraft den 1. juni i år.

 

Redaktørlønninger på vej over de 900.000 kroner

Men derved stopper det ikke for DRs medarbejdere, som i forbindelse med offentliggørelsen af den nye overenskomst, også kan se frem til forbedring af mulighederne for at holde fri – vel og mærke med løn. Først og fremmest i forhold til DRs såkaldte sabbatordning, som bliver vekslet til 5 dages ekstra årlige fridage.

Læs også : DR ansætter endnu en direktør med millionløn – tjener mere end kulturministeren

På samme måde har DRs forældre og stedforældre sikret sig 4 ugers ferie, hvis de enten selv eller deres partnere får børn. Hvis et barn dør, ydes der også en sorgorlov på et halvt år.

Hvor store lønninger DRs medarbejdere tjente forud for de seneste lønforhøjelser, kan blandt andet ses ved udbetalingerne, som ikke kun fx redaktører men også traditionelle journalister på statsmediet modtager.

Læs også : DR : Uoverskueligt at finde frem til antallet af medarbejdere med millionløn

Således har vi tidligere kunnet afdække at den kontroversielle nyansatte redaktør Isabella Hindkjær forud for de aktuelle lønforhøjelser havde sikret sig en lønpakke på 854.093 kroner, mens menige journalister allerede for flere år siden, var nået op på over 600.000 kroner om året.

Lønninger der dog intet er at regne i forhold til DRs direktion, der sidste år i alt modtog over 12 millioner kroner.

Del artiklen her:
3 Comments

  1. nu koster de ca. 1700 ansatte og deres produktion hos DR så ca. 1 milliard mere om året, end de 55.000 kontanthjælpsmodtagere der tvinges til at arbejde gratis…
    længe leve pamperiet og deres institutioner

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*