Julefrokost på en kommunal havn, kunne umiddelbart lyde en smule kedeligt. Men det var det bestemt ikke, da Frederikshavn Havn i midten af december satte sig til julebordet.
– Frederikshavn Havn er i dag en af Danmarks mest betydningsfulde erhvervshavne. Havnen er blandt Danmarks 10 største havne og omfatter færgehavn, fragthavn og en alsidig serviceindustri. Det er en moderne erhvervshavn med central placering, gode faciliteter og et service-setup, der sikrer hurtig og effektiv håndtering af skibe og last.
Sådan lyder en del af den præsentation, som Frederikshavn Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Her slår den kommunale havn samtidig fast, at den har en udtalt strategi om for fremtiden at komme op i den absolutte Superliga. Ikke kun blandt de danske havne, men også set på verdensplan.
Læs også : Millionlønninger og kæmpe fødselsdagsreceptioner : Høj bølgegang hos Hirtshals Havn
Den slags ambitioner kunne lyde som en skåletale, hvilket det også meget vel kan være. For bedømt på aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Frederikshavn Havn, lader det bestemt til at være et festligt sted at arbejde.
Således måtte skatteyderne i dén grad betale for, at de kommunale havnefolk kunne få slukket tørsten under havnens 2017-julefrokost.
Fustager fadøl rakte ikke for kommunale havnefolk
Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var der 19 deltagere ved Frederikshavn Havns julefrokost den 8. december 2017. Hertil kom så havnevagten, som ikke må formodes at have deltaget ved indtagelsen af alkohol, men kun ved selve spisningen.
Læs også : Snapsen flyder igen på Køge Havn : Borgmester og viceborgmester førte an ved våd julefrokost
Bilagene viser samtidig, at ingen af de deltagende havnefolk må formodes at være gået tørstige hjem fra julefrokosten. Således indtog de til sammen 11½ forskellige flasker spiritus, hvor det specielt var snapsen, som var i højsædet. Hele 5½ flaske af den klassiske juledrik satte havnefolkene til livs, ligesom der ifølge opgørelserne fremsendt af Frederikshavn også blev indtaget yderligere 6 flasker ikke nærmere definerede flasker spiritus. De blev skyllet ned med 3 fustager fadøl, hvilket var med til at gøre, at skatteydernes samlede regning for den våde sammenkomst løb op i lige under 15.000 kroner.
Det spillede også ind på regningen, at det tilsyneladende ikke var tilstrækkeligt med de indkøbte fustager fadøl, da de kommunale havnefolk også så sig nødsaget til at investere i yderligere 10 mere traditionelle øl.
Vær den første til at kommentere