Mens der er langt mellem plejehjemspladserne i Helsingør Kommune, ruller lønkronerne i den nordsjællandske kommune.
– Den kvalitetsstandard og det serviceniveau, som vi arbejder med, er fastlagt af kommunen, men skal naturligvis overholde de lovgivningsmæssige rammer. I Helsingør er det overordnet sådan, at man kan blive visiteret til en plejehjemsplads, når man ikke længere kan klare sig hjemme med den hjælp, vi kan stille til rådighed.
Sådan lød det tidligere på måneden fra Margrethe Kusk Pedersen, chef for Helsingør Kommunes Center for Sundhed og Omsorg, da hun overfor Helsingør Dagblad, kommenterede på sagen om den manglende tildeling af en plejehjemsplads til Svend Einar Flintrup. Den 92 årige lokale mand hvis blindhed er med til at gøre, at han har meget svært ved at blive boende i sin egen bolig.
En tilstand der dog langt fra har været nok til, at man fra Helsingør Kommunes side har bevilget ham den ønskede plejehjemsplads. Således er den udtalte opfattelse nemlig, at Svend Einar Flintrup endnu ikke er syg nok til, at han kan placeres på et af kommunens plejehjem.
Kommunaldirektør med stor fast lønstigning
Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, er det langt fra alle steder i Helsingør Kommune, at der er problemer med at finde ressourcer. Specielt når det handler om de lønninger, som udbetales til kommunens ledende embedsmænd.
Læs også : Kageaktivist forbereder langvarig kamp mod Helsingør Kommune : Vi har søde sager klar indtil 2021
Det drejer sig eksempelvis om den aflønning, som kommunaldirektøren Stine Johansen modtog i 2018. I alt udgjorde den 2.095.115 kroner, når der sker medtagelse af den arbejdsgiverbetalte pension. Eller hvad der svarer til, at Stine Johansen indenfor blot to år, er steget 80.000 kroner i løn. Således viser andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Helsingør Kommune, at hun i 2016 i alt kunne sætte 2.015.806 kroner ind på lønkontoen.
Læs også : Dyr markedsføring : Helsingør Kommune bruger 400.000 kroner på PR-videoer
En lønfremgang på i størrelsesordenen 40.000 kroner har i det hele taget været standarden for Stine Johansen, efter hun i 2015 blev ansat som kommunaldirektør i Helsingør Kommune. Det skyldes at hun i 2017 i alt tjente 2.060.721 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.
“Det er da helt klart” som en tidligere statsminister sagde: Skal de folkevalgte forgyldes, er der ikke råd til plejehjemspladser til alle i dette land?
Dybest set, er “vores” problem, at 80 % af vælgerne, tror at een milliard er 10 millioner kroner. ?
Trist for demokratiet, det er udbredt over hele landet, syge kontanthjælpsmodtagere suger på lappen. Ialt 126000 kontanthjælpsmodtagere har vi landet og det er vel ikke dem alle der bare ikke vil arbejde.
Vi brokker os men gør vi noget? Se på franskmændene de har taget de gule veste på og så sker der noget. Hovmod har altid ført til ulykker.
75% af kontanthjælpsmodtagerne er syge eller har andre sociale problemer der gør, at de ikke umiddelbart kan påtage sig et arbejde.
Desuden smider kommunerne alle dem de kan på kontanthjælp og fastholder dem der i stedet for at afklare dem til fleksjob eller førtidspension.
Det gør de fordi de er økonomisk pressede og for størst statsrefusion for borgere på kontanthjælp fremfor fleksjob eller førtidspension.
Har i slet ikke set hvorfor?
Det forgår i alle danske kommuner.
Prøv at tag de narive briller af og efterforsk, det som forgår bagved kulisserne i de danske kommuner.
Gid Stine må kløjs i kage.
Før i tiden var det kronen og herremændene der opkrævede store skatter fra almuen. Idag er det lovgiverne, djøfferne, administratorerne og skrankepaverne der svinger krabasken over det arbejdende folk, så vi betaler KASSEN med op til 60 % af vores indtægt, for at de kan få i pose og sæk..
Det er ulækkert når nogen stikker fingrene for dybt i kassen der møjsommeligt er indbetalt af fællesskabet, men det er borgmester og byråd der lader det ske, så husk det ved kommende valg.
Hovmod skal standses, i dette tilfælde er det en syg der ikke kan komme på hjem men samme hovmod vises andre syge, jeg gad vide hvor mange brudte forhold og dermed også dårlige vilkår for børnene vores nuværende arbejdsmarkedspolitik har forvoldt.
Den almindelige befolkning står inde for at vi skal behandle hinanden ordentligt. Der viser sig blandt andet ved at 57 % finder at pension skal tildeles efter helbred.
Selv har jeg levet under gode forhold og egentlig fundet glæde ved at vide at vi bidrager til hinanden, men de sidste års tendens til ekstreme lønninger til nogen i “fællesskabet” forandrer fuldstændig min lyst til at betale skat. Det er en plads til den gamle gut jeg ønsker at bidrage til hvor end han skulle befinde i landet.